Помпите за басейн са важни машини, тъй като са предназначени

...
Помпите за басейн са важни машини, тъй като са предназначени
Коментари Харесай

Как да изберем подходяща помпа за басейн и маркуч за капково напояване?

Помпите за басейн са значими машини, защото са предопределени за поддържане на водата в басейна чиста.

Помпата изтегля вода от басейна и я задвижва към друго съоръжение, с цел да може да бъде филтрирана, нагрята и обработена. След това я връща чиста назад в басейна. Без помпа няма по какъв начин Вашата филтърна система да работи.

Водата минава през главните елементи на помпата, филтъра и нагревателя на басейна, като разнася специфични препарати за стерилизация.По този метод се предотвратява размножаване на бактерии, прахуляк, листа и неприятни миризми.

Помпата се състои от три съставния елемент – мотор, работно колело и уловител (кошница) за мъх или дребни боклуци. Тя е лесна за поддръжка, издръжлива е и също така понижава разноските.

Критерии, които могат да Ви улеснят в избора на помпа за басейн:
Размер на басейна Мощност на помпата Материал на помпата Степен на защита Ниско равнище на звук и трептения Видове помпи Едноскоростни помпи за басейн
Едноскоростните помпи изпомпват водата на Вашия басейн през филтриращата система единствено с една непрекъсната скорост.

Специфичното при едноскоростните помпи за басейн е, че първичната им инвестиция е по-малка, само че пък са по-скъпи за работа. Те действат, като прекатурват водата и  обезпечават поток, който разрешава Вашето съоръжение да действа вярно.
Двускоростни помпи за басейн
Двускоростните помпи работят на две закрепени скорости, висока и ниска, и изискват настрана устройство като система за автоматизация за контролиране сред двете скорости.

Това обезпечава намаление на потреблението на сила. Превключването на Вашата едноскоростна помпа към двускоростна може да ви спести до 80% от сметката за сила на Вашия басейн.
Помпи за басейн с променлива скорост
Помпите с променлива скорост могат да се оправят и с по-сложни приложения за басейни и се смятат за „ интелигентни “, тъй като контролират скоростта си автоматизирано.

Те са икономични, работят с висока успеваемост и са доста тихи. Също по този начин разпределят добре химикалите и удължават живота на водопровода и оборудването.
Как да поддържате Вашата помпа за басейн?
Съхранението на помпата е от значимо значение, защото би трябвало да бъде предпазена. Може да употребявате дребен заслон или защитно було.

За разчистване на помпата може да употребявате мокра забрадка, с цел да избършете нейната повърхнина, само че избягвайте директната влага върху мотора.

Важно е да почиствате постоянно кошницата и филтъра, с цел да избегнете струпване на боклуци.

Проследявайте лагерите на помпата и ги смазвайте, с цел да избегнете прегряване на мотора.

След като сте се погрижили за пречистването на басейна, е добре да помислите по какъв начин ще бъде напоена Вашата градина.
Има доста разнообразни способи да поливате двора, като един от тях е капковото напояване. То е най-ефективната поливна система с ниско налягане за точно подаване на вода. Системата е построена от тръби и маркучи, която е ситуирана на редовете на Вашата засята просвета, като посредством тях водата доближава до корените на растенията. Съществуват два типа маркучи: едносезонни и многосезонни. Едносезонният маркуч нормално се употребява за поливане на едносезонни култури като чушки, картофи, домати и други. Тъй като този тип маркучи има тънки стени, е належащо да се следи налягането и да се контролира ръчно, с цел да не се наруши целостта му. Ако работите деликатно с него, може да го употребявате още два или даже три сезона. Многосезонният маркуч за капково напояване е предопределен за поливане на многосезонни култури като друг тип дръвчета и шубраци. Маркучът има дебели стени и при деликатно прилагане може да доближи по-дълъг живот до 10 години. Многосезонните маркучи могат да съдържат даже вградени капкообразуватели, които имат механизъм, напояващ растенията капка по капка. Капковото напояване може да употребява PVC тръба или полиетиленова тръба (или композиция от двете). PVC системите нормално са непокътнати за по-мащабни приложения (като земеделие), до момента в който полиетиленовите тръби са изборът за домашно градинарство.


Предимства на маркучите за капково напояване:
Намаляват разхода на вода Правят по-здрава реколтата Спестяват време Могат да имат автоматизирано поливане Изискват по-малко усилия Равномерно напояват растенията Как да изберем маркуч за капково напояване?
Фактори, които да имате поради при покупката на маркуч:
Растенията, които ще отглеждате Дебелина на стената на маркуча Диаметър на маркуча Дължина на маркуча

Откъде да закупя тези артикули?
В уеб страницата bg ще откриете богато многообразие от артикули за Вашата градина, както и консумативи които да употребявате към тях на извънредно преференциални цени.

Доверявайки се на професионалните консултанти в уеб страницата, ще получите верните за Вас препоръки за избор на най-подходящия артикул. Можете да се свържете със експертите по телефон или имейл.

Поръчката се прави бързо, като не е належащо да се регистрирате. Доставя се до всяка една точка в страната нормално в период от 3 работни дни.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР