Помпейо не даде подробности за какви нови действия от страна

...
Помпейо не даде подробности за какви нови действия от страна
Коментари Харесай

Майк Помпейо разясни дали САЩ искат да влязат във война с Иран

Помпейо не даде детайлности за какви нови дейности от страна на Съединени американски щати става дума, само че още веднъж отбрани заключението на американската администрация, че Иран стои зад нападенията против танкерите в Оманския залив. Той добави, че има и други доказателства за това с изключение на видеокадрите, публикувани предходната седмица. Помпейо сподели още, че Съединени американски щати разискват вероятни интернационалните ответни стъпки, като добави, че е звънял на редица задгранични политици във връзка нападенията против танкерите.

Един от най-видните демократи в Камарата на представителите - Адам Шиф, който е ръководител на нейната комисия по разузнаването, обаче сложи под подозрение способността на Съединени американски щати да обединят интернационалната общественост в отбрана на морските пътища и за налагане на наказания. Според него дейностите на Вашингтон отблъскват съдружниците.

„ Проблемът е, че за нас се оказва мъчно, даже при съществуването на солидни доказателства, да убедим нашите съдружници да ни поддържат за каквито и да са ответни дейности, и това демонстрира в каква изолираност са се оказали Съединените щати “, сподели Шиф, както и упрекна Помпейо и съветникът на Белия дом по националната сигурност Джон Болтън, че подкопават опитите на президента Доналд Тръмп да избегне военни дейности против Иран.

Източник: БНР
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР