Помпео: Иран е най-големият спонсор на тероризма в светаАмериканският държавен

...
Помпео: Иран е най-големият спонсор на тероризма в светаАмериканският държавен
Коментари Харесай

Помпео: Иран е най-големият спонсор на тероризма в света

Помпео: Иран е най-големият спонсор на тероризма в света
Американският държавен секретар Майк Помпео в изявленията за американската телевизия Фокс нюз и Си Би Ес отбрани решението на президента Доналд Тръмп да възвърне глобите против Иран, които влизат в действие през днешния ден.

Помпео отбрани решението на Белия дом от рецензиите на някои консерватори, които настояват, че глобите на Тръмп "не са задоволителни, с цел да осакатят иранската икономика".

„ Санкциите, които ще бъдат възобновени през днешния ден, са най-строгите наказания, налагани в миналото на Ислямска република Иран. Тяхната цел е единствено една – да се нанесе удар на най-големия международен спонсор на тероризма върху способността да прави неща, като тези, които правеше през последните няколко години “, сподели Помпео.

Си Би Ес припомня, че глобите против Иран бяха отстранени през 2015 година, в сходство с интернационалния нуклеарен контракт със страната, само че Тръмп реши през май тази година да изтегли Съединени американски щати от този контракт.

В изявление за Би Би Си Помпео твърди, че "европейските държави" към този момент бягат от Иран. "Много европейски компании са избягали от Иран. Стотици компании го напуснаха. Цял свят осъзнава, че тези наказания са същински, че са значими, че предизвикват шанса на иранския народ да направи промени в Иран, които толкоз обезверено желае, да спре Иран да употребява благосъстоянието и парите за подбудителство към тероризъм по целия свят, акцентира Помпео. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР