Помощта за Украйна не трябва да навреди на бюджета на

...
Помощта за Украйна не трябва да навреди на бюджета на
Коментари Харесай

Орбан: Помощта за Украйна не трябва да накърнява европейския бюджет

Помощта за Украйна не би трябвало да навреди на бюджета на Европейския съюз, сподели унгарският министър председател Виктор Орбан, представен от Ройтерс.

Унгария се опълчи на концепциите за преразглеждане на бюджета на Европейски Съюз, с цел да бъдат ориентирани 50 милиарда евро към Киев и да се обезпечат повече пари за други задания като ръководство на миграцията. Лидерите на ЕС ще проведат среща на върха на 1 февруари, на която ще обсъдят въпроса.

" Ако желаеме да помогнем на Украйна, което считам, че би трябвало да създадем, би трябвало да го създадем по метод, който не вреди на бюджета на Европейски Съюз ", сподели Орбан на конференция.

" Но да дадем 50 милиарда евро от бюджета на Европейски Съюз за четири години напред е нарушаване на суверенитета и националните ползи на Европейски Съюз. Ние даже не знаем какво ще се случи след четвърт година. "

Орбан приказва след среща със словашкия министър председател Роберт Фицо, който сходно на унгарския си сътрудник съобщи, че няма военно решение на войната в Украйна, съвсем две години след нашествието на Русия.

Орбан сподели, че всеки финансов механизъм за Украйна би трябвало да бъде обособен от бюджета на Европейски Съюз. Той сподели, че предлагането на Унгария за основаване на подобен механизъм се основава на разпределение на помощта въз основата на брутния народен приход (БНД).

" Ако Брюксел одобри това, тогава ще има помощ за Украйна, отвън бюджета ", сподели той. " Ако не, тогава ще ми е тъжно да спра този развой. "
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР