Помощници на задържания руски опозиционен лидер Алексей Навални казаха в

...
Помощници на задържания руски опозиционен лидер Алексей Навални казаха в
Коментари Харесай

Сътрудници на Навални изразяват опасения за здравето му след припадък в затвора

Помощници на арестувания съветски опозиционен водач Алексей Навални споделиха в петък, че са съществено обезпокоени за здравето му и не са съумели да се свържат с него в продължение на три дни.

47-годишният Навални е затворен в наказателна колония източно от Москва и е наказан на общо повече от 30 години затвор по, както той споделя, скалъпени обвинявания, с цел да заглуши рецензиите си към президента Владимир Путин.

Неговите помощници споделиха, че юристите на Навални са стояли през целия ден отвън колонията, само че им е отхвърлен достъп, с цел да го видят, и той не се е появил на плануваните правосъдни съвещания по делото си.

„ Научихме, че предходната седмица той е имал сериозен здравословен случай. Животът на Навални е в огромна заплаха. В момента той е в цялостна изолираност “, разгласява Мария Певчих, ръководител на Антикорупционната фондация на Навални, в обществената медийна платформа X.

Говорителят на Навални Кира Ярмиш сподели, че личният състав на пандиза му е сложил капкомер предходната седмица, след к...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР