Помощникът на селекционера на Гърция Танасис Скуртупулос - Янис Елефтариадис,

...
Помощникът на селекционера на Гърция Танасис Скуртупулос - Янис Елефтариадис,
Коментари Харесай

Гърция се съсредоточава върху опазването на Дий Бост

Помощникът на селекционера на Гърция Танасис Скуртупулос - Янис Елефтариадис, разкри по какъв начин би трябвало да подходят " елините ", с цел да вземат успеха в днешния мач против баскетболния тим на България. Мачът сред " лъвовете " и южните ни съседи, който е от квалификациите за ЕвроБаскет 2022, стартира от 19:00 часа и ще бъде излъчен по Българска национална телевизия 3. Елефтариадис обърна внимание на плеймейкъра на националите Дий Бост, който е най-опасният състезател в селекцията на Росен Барочвски съгласно гръцкия щаб.

" България е тим, който разчита на играта на транзиция. Използва скоростта си и опцията да намира свободни стрелци за две или три точки. Това е директно зависещо от основаването на положения, както и от представянето на Дий Бост, който има към себе си редица играчи с ефикасна пукотевица от тройката.

Бост е главната опора в играта им. Той е играчът, който ще предприеме както първия, по този начин и последния изстрел на тима. Всичко се върти към него, а като негов заслужен покровител е Костов, който е превъзходен стрелец. В отбранителен проект те употребяват преса и разчитат на зонова отбрана.

За нас е най-важно да не им разрешаваме да играят добре в транзиция, тъй че би трябвало да отговорим със стабилен отбранителен баланс. Трябва да ги пресираме, да взимаме битки в нахлуване и да осъществяваме вторите и третите си шансове, тъй като ги превъзхождаме по растеж и мощ. Но не би трябвало да разрешаваме на Бост да играе своята игра ", разяснява Елефтариадис преди мача.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР