Помощникът на президента на САЩ по националната сигурност Джон Болтън

...
Помощникът на президента на САЩ по националната сигурност Джон Болтън
Коментари Харесай

Вашингтон обвини Москва в кражба на технологии за хиперзвуково оръжие

Помощникът на президента на Съединени американски щати по националната сигурност Джон Болтън упрекна Русия в кражба на американски технологии, свързани в това число със основаването на хиперзвуково оръжие. В излъчено по радио The Voice of America изявление Болтън бе помолен да разяснява случая на военния полигон край Северодвинск.
„ Този случай демонстрира, че въпреки съветската стопанска система да е почти с размерите на нидерландската, тя въпреки всичко отделя задоволително средства за защита, тъй че освен да модернизира нуклеарния си капацитет, само че и да сътвори нови типове средства за доставка – хиперзвукови планиращи летателни апарати, хиперзвукови крилати ракети, откраднати значително от американските технологии “, съобщи Болтън. Според него „ този капацитет и опцията други страни да съумеят да реализират това, остава действителен проблем за Съединени американски щати и техните съдружници. Няма подозрение в това “, уточни още помощникът на президента Доналд Тръмп, отбелязва организация " Фокус ".
Болтън смята, че случаят на военния полигон край Северодвинск показва опитите на Русия да се придвижи напред в основаването на средства за доставка на нуклеарно оръжие. „ Това е образец за това, че Русия се пробва да реализира механически напредък в своите благоприятни условия за достаква на нуклеарно оръжие. Очевидно тук нещо се е объркало “, изясни Болтън.

Междувременно по-рано прессекретарят на съветския президент Дмитрий Песков отхвърли да разяснява случая и прикани публицистите да се съсредоточат върху информацията от съветски организации и по-конкретно от организацията, провеждала тестванията, а не върху заявките на американския водач.
Руската организация ТАСС напомня, че на 8 август на боен полигон край Северодвинск (Архангелска олбаст) се случи случай, в който починаха учени. На 10 август държавната корпорация „ Росатом “ осведоми, че петима нейни чиновници са станали жертва на пожара и последвалата детонация по време на ракетно тестване на офшорна платформа. Още трима специалисти са приети в болница.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР