Помощникът на Петър Хубчев - Георги Донков, коментира загубата с

...
Помощникът на Петър Хубчев - Георги Донков, коментира загубата с
Коментари Харесай

Донков: Със смяната на Цветков искахме да покажем на отбора, че не сме доволни

Помощникът на Петър Хубчев - Георги Донков, разяснява загубата с 1:3 от Холандия. Както е известно, националният селекционер беше осъден за дуела в Амстердам и беше на трибуните. " Загубихме от един съперник, който играе мощно при семействата си. На моменти имахме положителни обстановки. В някои моменти показахме, че може да играем добре и да сътворяваме рискови положения ", разяснява Донков.

" Имаше обстановки, в които изпуснахме мача от надзор и холандците осъществиха тези положения. Не може да сме удовлетворени, откакто след седем минути имахме получен гол и те създаваха други обстановки. Сменихме Александър Цветков, тъй като трябваше да реагираме, с цел да покажем на тима, че не сме удовлетворени. След това тимът заигра по-добре. Ние искахме през цялото време да бъдем по-настоятелни в офанзива. Бяхме наясно, че момчетата бяха изразходили доста сили против Швеция ", сподели асистентът на Петър Хубчев.

" Имахме проблеми с някои футболисти. Искахме да забележим още по-голямо разпределяне, само че сега такава е кондицията им. Трябва да проучваме тези два мача - да забележим какво е позитивното, кое е неприятното. Трябва да вършим минимално неточности на терена. Не може да даваме обещания. Ще работим тимът да наподобява по-добре спрямо това, което беше през днешния ден ", продължи Донков. 

" Футболистите, които ги извадихме, имаха проблеми (б.р. - засяга Симеон Славчев и Георги Миланов). Всички се бяха раздали против Швеция и искахме свежа кръв, както и тимът да е по-добре кондиционно. Принудихме се да реагираме бързо и да променяме в придвижване нещата ", сподели експертът.

" Като се опитваш да контролираш мача отбранително, се позволяват грешките, когато не си пресен. И физически, и в главата като не си пресен стават тези пропуски. Но истината е и друга, ние имахме и положителни моменти, направихме хубави неща напред, вкарахме гол. Трябваше да вкараме и още един, видя се в някои моменти, че тимът може да играе ", добави Донков. 

НАШАТА КВАЛИФИКАЦИОННА ГРУПА ЗА МОНДИАЛ 2018
ВСИЧКИ ГРУПИ В БИТКАТА ЗА СВЕТОВНОТО В РУСИЯ​ 
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР