Помощник треньорът в националния отбор на България по баскетбол за

...
Помощник треньорът в националния отбор на България по баскетбол за
Коментари Харесай

Васил Христов: Предолимпийската квалификация е много добра възможност да натрупаме опит срещу силни отбори

Помощник треньорът в националния тим на България по баскетбол за мъже Васил Христов приказва броени дни преди старта на предварителната олимпийска подготовка в Истанбул, Турция.

" Лъвовете " са в една група с отборите на домакините, Украйна и Исландия, като първите два в крайното класиране ще продължат към полуфиналите на шампионата.

Пред уеб страницата BGbasket.com Христов показа, че всички в българския отбор са в приповдигнато въодушевление и имат предпочитание да се показват добре в конкуренцията.

Един от асистентите в щаба на селекционера Росен Барчовски приказва още за акомодацията на натурализирания американец Брандън Йънг, кой е неговият любимец в конкуренцията и какви са упованията към подмладения състав на " трикольорите ".

" Разбира се, че момчетата са подготвени, доколкото можем да се подготвим. Все отново стартирахме нашата подготовка още при започване на юли, още преди квалификациите, въпреки характерно за тимовете да се готвим в последните няколко дни. Настроението постоянно е приповдигнато преди един подобен шампионат и има очакване. Всеки един човек от тима желае да се изяви и тима като цяло да се изяви добре на този шампионат, който е доста добра опция за нас да натрупаме опит против мощни тимове и несъмнено, излизаме за победа във всеки един дуел ", стартира Христов.

" Брандън стартира тренировки с нас още до момента в който бяхме в подготовката си за предварителните европейски квалификации. Той познава всички момчета в тима, а и те него също. Играл е с някои от тях. Не е имало огромен проблем да стартира бързо да се сработва с останалите. Въпросът към този момент е навлизането в игрова форма, защото той към момента не е изиграл нито един дуел с тима, само че съм сигурен, че с подготвителния развой и още в първата среща ще стартира да играе добре ", разяснява още той.

" Имаме информация за всички тимове. Тези сформира се готвиха единствено за това съревнование. Турция е въпреки всичко отборът-домакин. Присъствието на няколко НБА състезателя в отбора несъмнено ги прави любимец в шампионата. Оттам идва и тяхното предпочитание да вземат семейството - имат стабилен тим и желаят да завоюват тази подготовка. Така че бих споделил, че те са любимецът освен в нашата група, а и на шампионата. Но това не значи, че и те не могат да позволяват неточности или, че нямат недостатъци в играта. Ние ще се постараем да намерим тези недостатъци и да се надяваме, че ще сме задоволително конкурентоспособни във всеки един дуел и да използваме нашите шансове, когато се открият ", продължи наставникът, който през това лято беше отпред на групировката ни до 20 години.

" По принцип младостта не считам, че е недостатък и не считам, че е нещо неприятно, тъй като в случай че нямаме задоволително опит, най-малко би трябвало да имаме сила и усърдие. Да, това за доста момчета ще бъде първи огромен конгрес, на който да се изявят, само че когато играеш с голямо предпочитание, сила и усърдие, можеш да компенсираш огромна част от нещата, които са свързани с опит и тактичност ", приключи Васил Христов.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР