Помощник-треньорът на ЦСКА Александър Гицов открои целите пред отбора до

...
Помощник-треньорът на ЦСКА Александър Гицов открои целите пред отбора до
Коментари Харесай

Александър Гицов: Собствениците правят всичко възможно да върнат ЦСКА на върха

Помощник-треньорът на ЦСКА Александър Гицов открои задачите пред тима до края на този сезон, а точно първото място в шампионата. Младият експерт даде изявление пред изданието " LIGAPORTAL ", в което засегна много тематики, свързани с " аления " клуб.

Първо: Как сте? Добре ли изкарахте Нова година?

- Да, добре съм. Началото на годината мина добре. Вече се приготвяме още веднъж и сме на подготвителен лагер в Турция за три седмици. Това е обикновено за източноевропейските клубове, тъй като зимите са сурови и няма обилие от терени с изкуствена трева.

Как върви подготовката?

- Момчетата доста се възпламениха, имаме напрегната стратегия, в това число и контролни мачове. Всички дружно чакаме пролетта.
 ЦСКА - Корона (Киелце) 0:2 в другарски мач
ЦСКА загуби първата си контрола на турска земя

Следващата инспекция на ЦСКА е против Щурм (Грац)

Как попаднахте в ЦСКА? Какво ви убеди?

- Работех с Нестор Ел Маестро в Щурм Грац. Този контакт остана и се появи опцията в ЦСКА. Това е чудесна опция за мен да придобия интернационален опит. Подкрепата тук е голяма, хората са луди по футбола.

ЦСКА има ужасно минало в интернационалния футбол - какъв брой от това към момента може да се усети? Защо българският футбол толкоз мъчно повтаря предходните си триумфи?

- Това с историята на ЦСКА несъмнено се вижда - още от първия мач, който имах тук като помощник-треньор. Летяхме за мач в Румъния и безчет публицисти и почитатели ни чакаха на летището. Подкрепата тук е голяма, хората са луди по футбола. След банкрута на ЦСКА, притежателите вършат всичко допустимо клубът да се върне на мястото, където беше преди. Проблемът на българския футбол е, че дълго време пренебрегваше младите гении и разчиташе на златно потомство. След интернационалните триумфи, които бяха доста по-отдавна, към момента имаше топ интернационалните футболисти като Бербатов и Петров. Само през последните няколко години нещо се случи още веднъж и хората вложиха в младежката работа. Мисля, че България още веднъж ще играе по-голяма роля в бъдеще.
 Юга изясни за аления картон: Питах съдията дали е залагал на нещо и той ме изгони
Юга изясни за аления картон: Питах съдията дали е залагал на нещо и той ме изгони

" Подложени сме на съществени натоварвания, краката са тежки и сме поуморени "

Преди това работихте доста сполучливо във FAC във 2-ра лига на Австрия, гледате ли австрийския футбол отдалеко?

- Да, несъмнено, само че освен тъй като съм работил там, а тъй като имам другарство със старши треньора на FAC Митя Мьорец. Първо сме другари, след това сътрудници. Аз също се усещам австриец, макар че съм роден в България. Рядко пропущам мачовете на FAC.

Започнахте треньорската си кариера в Post SV във Виенската камара на общините, имате ли още контакти там?

- Да, и си го припомням доста добре. Това беше първата ми спирка и по тази причина бе доста значима. Следя и Виенската камара на общините, само че несъмнено повече Регионаллига Изток.

Какви са задачите пред ЦСКА тази година?

- Ами мисля, че би било ужасно, в случай че мога още веднъж да работя на интернационално равнище с ЦСКА. Когато Нестор и аз дойдохме, имаше единствено реванш в Лигата на конференциите. Тогава нямахме време за работа, с цел да успеем да обърнем противника и да продължим, само че преживяването беше в действителност особено. В шампионата задачата тук постоянно е първото място.

Къде би трябвало да ви води вашето персонално пътешестване?

- Виждам бъдещето си още веднъж в Австрия - фамилията ми живее във Виена. Но ще нося опита си в ЦСКА с мен, до момента в който мога.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР