Помощник треньорът на Пирин (Благоевград) Анди Тод е бивш професионален

...
Помощник треньорът на Пирин (Благоевград) Анди Тод е бивш професионален
Коментари Харесай

Анди Тод: Атмосферата с ЦСКА бе невероятна

Помощник треньорът на Пирин (Благоевград) Анди Тод е някогашен професионален футболист, играл дълги години във Висшата лига на Англия. В кариерата си той носи екипите на Мидълзбро, Болтън Уондърърс, Блекбърн Роувърс, Чарлтън Атлетик и други. Тод даде изявление за Пирин ТВ, в което споделя освен за престоя си при „ орлетата “, а и за дните си като професионален състезател, мача на Блекбърн против ЦСКА през 2002 година и какъв човек е някогашният му съотборник в Чарлтън Радостин Кишишев.
– Как се чувстваш в България?
- Наслаждавам се. В България се усещам добре. Чувствам се добре признат. Видях доста хубави места. Времето също е идеално. Така че съм благополучен да бъда тук.
– Какво те притегли, с цел да дойдеш тук?
Говорих със старши треньора, откакто го назначиха. Първо ме предложения да се причисля към тима преди Коледа, тогава му споделих, че не е точния миг да приказваме за това. След това ме попита още веднъж и тогава към този момент отговорих позитивно. Играта ми липсваше и си споделих, ок - дано опитвам нещо друго. Различна просвета, друг футбол, друг език. Исках да опитам нещо ново.

- Как виждаш тима в тази част от подготовката, в която се намира?

Заради паузата, подбудена от пандемията със мениджъра взехме решение да стартираме да работим върху селекцията по-рано. За да стартираме подготовката за новия сезон с новите играчи. За да може да се сплоти тимът и да е подготвен за новото състезание. Успяхме да вземем положителни играчи. Надявам се да се представим добре, когато сезонът стартира.
– Ти си играл за доста тимове във Висшата лига. Болтън Уондърърс, Чарлтън Атлетик, Блекбърн Роувърс, само че започваш в Мидълзбро. Разкажи повече за това.
- Като дете започнах в Мидълзбро, любувах се на времето си там. Тимът завоюва две следващи промоции. Да работя с Брайън Робсън бе огромно наслаждение за мен, учех се непрекъснато.

- ЦСКА и Блекбърн се срещнаха в шампионата за купата на УЕФА през 2002 година. Ти беше част от Блекбърн тогава, какво си спомняш?
- Спомням си, макар че беше много от дълго време, че бях на пейката в София. Имаше огромна конкуренция и не можех да бъда в титулярния състав непрекъснато. Помня, че когато излязохме за загрявката стадионът беше цялостен. Атмосферата бе невероятна. Голям мача стана. И двата тима желаеха да завоюват мача. Мисля, че Блекбърн поведе с 3:0, само че по-късно стана 3:3. Атмосферата, темпото на игра, експанзията всичко беше на равнище. Но най-много атмосферата.
Игра в Чарлтън Атлетик с българина Радостин Кишишев. Какви са усещанията ти от него?
Играх с него извество време. Чудесен човек. Честен, работи крепко, чудесно държание, добър състезател като цяло. Много скъпа част от оня тим на Чарлтън.
– Кой е най-хубави състезател, с който си играл във Висшата лига?
Имах шанса да играя с доста положителни футболисти в своята кариера. Ейдур Гудьонсен, Клаус Йенсен, Питър Биърдсли, Крис Пауъл. В Блекбърн с Дуайт Йорк, Анди Коул, Деймиън Дъф, само че най-хубавия съгласно мен бе Тугай, турският футболист. Визията му за играта, приказен футболист.

- Ливърпул завоюва купата след 30 години на очакване. Какво е мнението ти?
- Ливърпул заслужи купата. Те бяха най-хубавия тим този сезон. Най-постоянния тим. Играят бърз, атакуващ футбол. Защитават се добре, Ван Дайк е необикновен. Работиха крепко. Забавляваха се и съумяха да изразят концепциите си на терена. Поздравления за тях.
- Знаеш няколко думи на български, кои са първите, които научи на нашия език?
- Първите думи, които научих на български бяха – „ Добро утро “, по-късно „ Добър ден “.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР