Помощник-треньорът на Манчестър Сити даде обширно интервю защо е избрал

...
Помощник-треньорът на Манчестър Сити даде обширно интервю защо е избрал
Коментари Харесай

Артета: Щастлив съм в Сити, амбицията ни е да спечелим Шампионската лига

Помощник-треньорът на Манчестър Сити даде обстойно изявление за какво е избрал да остане в Манчестър Сити вместо да застане отпред на Арсенал или Нюкасъл. Испанецът е част от щаба на Пеп Гуардиола от лятото на 2016 година, когато приключи кариерата си. Миналата година 37-годишният испанец имаше диалози с Арсенал, с концепцията да наследи Арсен Венгер, само че в последна сметка реши да остане в Манчестър Сити. Това лято пък беше свързван като заместител на напусналия Нюкасъл Рафаел Бенитес.

„ Да, имаше някои диалози, само че решението, което взех е това, от което останах удовлетворен, усещам се скъп и потребен за клуба. И ще продължа да съм тук “, съобщи Артета пред „ SER Catalunya “.

Запитан дали е бил покрай автограф с Нюкасъл, той съобщи:

„ На моменти бях подготвен да си потегли, само че се стопирах. Първият път беше друг (б.р. – Офертата от Арсенал), втория път самичък взех решението. Не бързам и не усещам, че съм подготвен за такава стъпка. Има значими условия, изключително, когато ще бъде за първи път. Това е среда, в която би трябвало да се усъвършенстваш, даже да ти е ясно какъв брой отговорности има. Лоялността също играе роля. Когато си заречен на някого да продължиш и идната година е значимо е да удържиш на думата си. И, тъй като мисля, че има още в какво да се развиваме и упоритостта ни е да спечелим Шампионската лига. Спечелването на четири домашни купи е нещо, което никой не е правил до момента и ние го направихме с тези играчи, които имат още накъде да се развиват. Това е група, в която се усещам удобно. Имаме превъзходен колектив. Добрата атмосфера оказва помощ доста “, добави още той.

„ Шампионската лига се взема решение от дребните елементи, които не са в твоите ръце. А тези, които са в твоите ръце се вземат решение от време на време от твоите футболисти, успеваемостта и динамичността на групата. Трябва да имаш и шанс, с цел да стигнеш финала на Шампионската лига. За нас Висшата лига също е значима, изключително след предизвикването, което ни насочи Ливърпул предходната година. Те ще се опитат още веднъж и тази година. Амбицията ни е да реализираме нещо, в което имаме вяра, че ще успеем “, приключи Артета.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР