Помощник-държавният секретар на САЩ по въпросите на Западното полукълбо Браян

...
Помощник-държавният секретар на САЩ по въпросите на Западното полукълбо Браян
Коментари Харесай

САЩ: Няма да бездействаме, ако Русия разположи оръжия в Латинска Америка

Помощник-държавният секретар на Съединени американски щати по въпросите на Западното полукълбо Браян Никълс сподели в четвъртък, че Вашингтон и неговите сътрудници ще подхващат дейности, в случай че Русия реши да доставя оръжие на страните от Латинска Америка. Той направи съответното изказване по време на чуване на комисията на Камарата на представителите на Конгреса на Съединени американски щати по външни работи.

„ Позволете ми да бъда явен, че опитите за дестабилизиране на нашето полукълбо или внасяне на спор от Украйна в Западното полукълбо са неприемливи и ние ще работим с нашите сътрудници от цялото полукълбо, с цел да предотвратим това “, сподели Никълс, когато беше запитан за хипотетичните доставки на Русия за Латинска Америка в отговор на украинската рецесия.

По-рано съветският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков в изявление за RTVI сподели, че Русия може да прави действия по линия на Военноморски сили, в случай че Съединени американски щати предизвикат и продължат да упражняват боен напън върху Руската федерация.

Отговаряйки на въпроса дали въобще се преглежда опцията за разполагане на съветска военна инфраструктура, да вземем за пример във Венецуела или Куба, Рябков сподели:

„ Не желая да удостоверявам нищо, няма и да изключвам нищо тук “.

По-рано президентът на Съединени американски щати Джо Байдън сподели, че деветата среща на върха на Северна и Южна Америка, която ще бъде хазаин на Съединени американски щати през юни, ще се организира в Лос Анджелис (Калифорния). Срещи на върха на Америка – срещи на държавни и държавни ръководители на страните от Западното полукълбо, които се организират на всеки няколко години под егидата на Организацията на американските страни, която сплотява 35 страни.

Първата среща на върха на Америка се организира на 9 - 11 декември 1994 година в Маями по самодейност на Бил Клинтън, който тогава беше президент на Съединените щати. Оттогава конференцията в никакъв случай не се е провеждала в Съединените щати.

Превод: СМ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР