Помощник-държавният секретар на САЩ по енергийните ресурси Джефри Паят ще

...
Помощник-държавният секретар на САЩ по енергийните ресурси Джефри Паят ще
Коментари Харесай

Помощник-държавният секретар на САЩ по енергетиката на визита в София

Помощник-държавният секретар на Съединени американски щати по енергийните запаси Джефри Паят ще посети България, съобщи БГНЕС.
Джефри Паят и Филип Рийкър
София ще бъде част от обиколката на Пайът, който до неотдавна беше дипломат на Съединени американски щати в Атина. Тя включва още визити в Истанбул и Букурещ и ще продължи от през днешния ден до 14 октомври , прецизират от Държавния департамент.

Паят ще се срещне с държавни представители и с водачите в енергийния бранш с цел да развие двустранните и комерсиалните връзки в региона на енергетиката.

„ В София той ще се срещне с държавни чиновници и групи от частния бранш, с цел да ускори бизнес връзките и координацията на енергийната сигурност “ , показват от Държавния департамент.

Помощник-държавният секретар ще разиска взаимните старания за поощряване на европейската енергийна сигурност, понижаване на зависимостта на Европа от съветските изкопаеми горива и по-нататъшния преход към чиста сила.

В Истанбул той ще направи изявление на Регионалната конференция на Атлантическия съвет за вероятностите за чиста сила, като ще подчертае трансатлантическото съдействие по енергийните въпроси “, декларират от Държавния департамент.

В Букурещ срещите на Паят ще насърчат съдействието в региона на гражданската нуклеарна енергетика и ще отбележат 25 години от стратегическото партньорство с Румъния. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР