Помощите за отопление, които отпуска Агенцията за социално подпомагане се

...
Помощите за отопление, които отпуска Агенцията за социално подпомагане се
Коментари Харесай

Официално: Вдигат помощите за отопление

Помощите за отопление, които отпуска Агенцията за обществено подкрепяне се усилват с 91,75 лева от тази есен. Тези, които бъдат утвърдени, ще получават 465,90 лева, вместо досегашните 374,15 лева Парите се превеждат за интервала 1 ноември – 31 март.

Причина за нарастването на помощта са избраните от Комисията за енергийно и водно контролиране по-високи цени на електрическата сила, които влязоха в действие от 1 юли.

Предприети са и ограничения, с цел да не се отпусне отпадане на хора от енергийно подкрепяне заради нарастването на пенсиите от 1 юли с 5,7%. С измененията в нормативната уредба е уголемен и обсегът на подпомаганите лица и фамилии посредством увеличение на самостоятелните коефициенти за достъп до целевата помощ.

Най-голямо е нарастването за рисковите групи – възрастните хора и тези от тях, които живеят сами, хората с увреждания и родителите, отглеждащи сами децата си, включени в просветителния развой. Прогнозите са, че подпомаганите фамилии ще се усилят с към 45 000, като броят им ще доближи 255 000. През предишния отоплителен сезон ( 2018-2019 г.) с целева помощ за отопление са подкрепени 209 647 хора и семейства.

Кандидатстването за енергийно подкрепяне стартира на 1 юли и ще продължи до 31 октомври. Хората, нуждаещи се от този тип обществена поддръжка, могат да подават документи в дирекциите „ Социално подкрепяне “ по сегашния си адрес.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР