Помощите са в размер между 100 и 600 лева и

...
Помощите са в размер между 100 и 600 лева и
Коментари Харесай

Общината ще отпусне еднократни социални помощи на 172 варненци, сред тях и абитуриенти сираци


Помощите са в размер сред 100 и 600 лв. и се дават за покриване на случайно зародили витални, просветителни и комунално-битови потребности. Сред утвърдените са и зрелостници сираци, които се  отглеждат от техните баби и дядовци.

Опуснатите обществени помощи са на обща стойност 46 500 лева Тази сума е към 1/3 от бюджета на обществената стратегия на Община Варна, която тази година е в размер 130 800 лева, само че с оглед на създалата се ситуация към COVID-19 може да претърпи корекции.

" Ще търсим спомагателни благоприятни условия, в това число посредством оперативните стратегии " Региони в напредък “ и " Развитие на човешките запаси “, с цел да подпомогнем нуждаещите се хора. В момента общината приготвя планово предложение за обезпечаване на топъл обяд от 1 май за 250 варненци с приходи под линията на беднотия “, съобщи пред съветниците шефът на общинската дирекция " Социални действия " Таня Василева. Тя добави, че след оповестяване на изключителното състояние на 13 март допълнително 40 възрастни са били включени в Домашния обществен патронаж във Варна.

Информация за хората, нуждаещи се от незабавна поддръжка, може да бъде подавана на телефоните към дирекция " Социални действия “ в Община Варна: 052 820 115; 052 820 172; 052 820 544 и 052 820 196. " Администрацията е непрестанно на горещите телефони. Готови сме да се отзовем във всеки един миг и да подкрепим тези хора “, сподели още Таня Василева.

Съветниците отхвърлиха помощ на четирима души. Двама от тях към този момент са получили еднократна помощ за лекуване, а на третия варненец брачната половинка му е била подкрепена от Община Варна през тази година. Мотивът за четвъртия отвод е, че е от компетенциите на дирекция " Здравеопазване “.

Окончателното решение за разпределяне на помощите ще бъде взето на съвещание на Общинския съвет.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР