Помощите от фонда Солидарност на ЕС (ФСЕС) на стойност от

...
Помощите от фонда Солидарност на ЕС (ФСЕС) на стойност от
Коментари Харесай

Европарламентът одобри малко над 2.2 млн. евро за възстановяване след бедствията в Бургаско през 2017 г.

Помощите от фонда " Солидарност " на Европейски Съюз (ФСЕС) на стойност от 34 млн. eвро, отпуснати за възобновяване в България, Гърция, Полша и Литва след естествените бедствия през 2017 година, бяха утвърдени от Европейския парламент, съобщи пресслужбата на институцията.

През есента на 2017 година мощни стихии и дъждове засегнаха региона на Бургас, вследствие на което бяха породени вреди на мостове, дренажни канали и подпорни стени и на главната инфраструктура. Наводнението взе пет жертви и засегна 6 хиляди души, като 142 жилищни и над 1200 нежилищни парцела бяха наводнени. Предоставените помощи на стойност от 2 258 225 евро ще покрият частично разноските за възстановителни действия на съществена държавна инфраструктура.

Средствата включват 16 918 941 евро за възобновяване в Литва след продължителните дъждове и наводнения, които предизвикаха вреди на отводнителни системи, язовири и пътища, както и аграрни земи през лятото и есента на 2017 г.

Полша ще получи 12 279 244 евро за възобновяване на вредите от мощните стихии и проливни дъждове в три войводства — Куявско-Поморско, Поморско и Великополско, които унищожиха десетки хиляди хектара гори и годишна продукция, както и транспортна и енергийна инфраструктура.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР