Помощи за безработица на обща стойност от стотици милиони долари

...
Помощи за безработица на обща стойност от стотици милиони долари
Коментари Харесай

В САЩ измамници източиха стотици милиони долари, предвидени за безработни заради COVID-19

Помощи за безработица на обща стойност от стотици милиони долари са били източени от измамници в американския щат Калифорния, съобщи Агенция Франс Прес.

Прокуратурата в щата разгласи, че парите са били изплащани на името десетки хиляди пандизчии, на които обаче не се поставят обществени помощи за безработица.

Много от молбите за погашение на помощи са употребявали същинските имена и осигурителни номера на пандизчии. Други обаче са били изцяло измислени.

Въпреки това са били изплатени, тъй като администрацията на щата Калифорния, за разлика от останалите щати, само е засичала дали по дадените осигурителни номера има доходи от работа. Те не са засичали дали тези номера не са на хора, които са зад решетките за закононарушения.

Парите са от фонд за помощ на хора, които са изгубили своите приходи в резултат на ограниченията против корорнавируса. Все още няма информация дали пандизчиите сами са попълвали молбите или някой различен, с достъп до тяхната персонална информация, го е направил вместо тях.

„ Стотици милиони долари към този момент са изплатени на измамниците. Това ще остане в историята като една от най-големите обири на публични средства в щата Калифорния “, заяви  на конференция Ан Мари Шуберт, водещ прокурор по инспекцията.

Към момента е доказано, че са изплатени 140 млн. $ на името на 20 000 пандизчията, само че се чака да излязат още доста такива случаи. Сред доказаните случаи има и 420 000 $, изплатени на името на 130 души, които изчакват смъртно наказване.

Вече има повдигнати обвинявания против възможните измамници. Гувернаторът на щата Гавин Нюсом подреди колкото се може повече души да работят за бързото привършване на инспекцията и задържане на нарушителите.  
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР