Помощ, социалните ме обслужват! 4 месеца ходене по мъките за

...
Помощ, социалните ме обслужват! 4 месеца ходене по мъките за
Коментари Харесай

Лудница с базата данни на Агенцията за хората с увреждания

Помощ, обществените ме обслужват! 4 месеца вървене по тъгите за чифт ортопедични обувки
Националният алианс за интеграция и политики за здраве и деен живот след ампутации и протезиране, за чийто районен координатор се показва Маргарита Димитрова, не е вписан в регистъра на организациите, които имат право да създават медицински произведения, помощни средства, съоръжения и уреди за хората с увреждания. Базата данни се поддържа от Агенцията за хората с увреждания. Според Наредбата за условия и реда за реализиране и надзор на дейностите по даване на помощни средства единствено закупените от вписаните в листата лица и организации се финансират от страната.

Телефонът, който Маргарита Димитрова употребява за връзка с клиентите, обаче попада и в портал protezi.bg, в който са имената на други две организации - „ Национален център за протезиране и рехабилитация - Горна баня ” АД и „ Национален център за обществени услуги - Горна баня ” АД.

Според данните в регистъра двете организации се съставляват от една и съща дама

- Десислава Буюклийска, като на едното място семейството е изписана като Боюклийска. Прави усещане, че и двете са с едно седалище - на адрес в кв. „ Овча купел ” в София. Имат обаче обособени удостоверения за регистриране в регистъра - едното от 2007 година, а другото от 2013 година В момента и двете са със статус „ регистрирани ”.

Пак съгласно информацията в регистъра, „ НЦСУ „ Горна баня ” АД е разполагало с 25 търговски обекта. Те са из цялата страна: в Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Габрово, Гоце Делчев, Добрич, Кърджали, Ловеч, Луковит, Монтана, Плевен, Пловдив, Радомир, Разлог, София, Стара Загора, Шумен, Ямбол. Всички те са вписвани и отписвани от регистъра по друго време в интервала от 2007 до 2018 година, като сега единственото легално място е с адреса на седалището на двете сродни организации в София.

Сред 25-те работилници из страната е и обектът, в който Маргарита Димитрова събира поръчки в Пловдив

- на бул. „ Пещерско шосе ” 66. Той съгласно регистъра е вписан измежду легалните на 9.11.2007 година и е премахнат на 13.04.2018 година Въпреки това е траял да събира поръчки и след пролетта - засегнатата майка е подала поръчка за изработването на ортопедични обувки на сина в края на лятото и тя е била призната. Така на процедура Димитрова се показва като координатор на една организация, употребява за заплащанията регистрацията на друга, а в действителност изделията се вършат в обект на трета, който също така към този момент е отписан от регистъра.

Екип на „ Марица ” завари работилницата с много празни работни места по машините, само че отворена. Визията на бараката е напълно друга от фотосите на първокласни уреди в уеб страниците на организациите. На табела до входа е изписано името единствено на една от трите - „ Национален център за протезиране и рехабилитация - Горна баня ” АД.

Дамата в приемната удостовери, че точно тя е Маргарита Димитрова. Запитана коя организация в действителност съставлява, в случай че раздава визитки като координатор на Национален алианс за интеграция и политики за здраве и деен живот след ампутации и протезиране, тя отвърна, че вписаната на табелата. На въпроса за какво работилницата е траяла да приема поръчки и след отписването от регистъра към Агенцията за хората с увреждания в листата с обекти на трета компания, Димитрова отвърна: „ Не съм длъжна да ви давам отговор. Виждате, че работим. Майката да пристигна. Детето ще си получи обувките ”.

Маргарита Димитрова и работилницата на „ Пещерско шосе ” 66 станаха герои и в " Господари на ефира ", откакто изработили на жена с диабет два номера по-малки ортопедични обувки.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР