Помощ, предназначена за израелски заложници и палестински жители в ивицата

...
Помощ, предназначена за израелски заложници и палестински жители в ивицата
Коментари Харесай

Катар достави хуманитарна помощ за Газа на границата с Египет

Помощ, предопределена за израелски заложници и палестински поданици в линията Газа , беше доставена в Египет в сряда след договорка, реализирана с посредничеството на Катар и Франция, предава " Ройтерс ".

Два катарски самолета дойдоха в Ел Ариш в северната част на египетския Синайски полуостров, където доставките бяха разтоварени и трансферирани на граничния пункт Рафах с Газа на към 28 км на изток, споделиха чиновници на египетската сигурност и Червения полумесец.

Един от самолетите превозваше медицински пакети за 45 от 253-те заложници , които Израел твърди, че са били хванати от палестинската въоръжена формация Хамас по време на нейното смъртоносно навлизане в Израел на 7 октомври.

Повече от 100 заложници бяха освободени по време на малко помирение в края на ноември.

Катар сподели, че доставките за палестинските цивилни, пристигнали в сряда, ще бъдат разпределени в елементи от Газа, които са най-тежко наранени от спора сред Израел и Хамас.

Френски чиновник сподели по-рано, че първичната концепция за доставката на помощта е пристигнала от фамилиите на някои от израелските заложници и че договарянията са траяли седмици.
 144 камиона с филантропична помощ влязоха в Газа
144 камиона с филантропична помощ влязоха в Газа

С храна и артикули от първа нужда

Израел на 21 октомври, макар че организациите споделят, че доставеното количество е доста по-малко от нужното за популацията на Газа от 2,3 милиона души и има насъбрана помощ, изпратена със самолети до Ел Ариш.

Военната акция на Израел накара цялото население на Газа да се сблъска с спешни равнища на апетит и с, защото запасите понижават, споделят филантропичните организации.

В сряда Сигрид Кааг, новият координатор на Организация на обединените нации за филантропична помощ и възобновяване на Газа, посети Синай като част от напъните за увеличение на потока от помощ.

" Тук съм, тъй като мандатът на Съвета за сигурност e да забележим по какъв начин можем да улесним, ускорим и разпоредим до всички области помощта, която е толкоз нужна на цивилните в Газа, като се имат поради доста острите филантропични условия, които те би трябвало да пребивавам с ", сподели тя пред кореспонденти.
 Катар: Израел и
Катар: Израел и " Хамас " се споразумяха за филантропична помощ

Пробив в конфликта
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР