Помощ от Министерството на отбраната е потърсил плевенският областен управител

...
Помощ от Министерството на отбраната е потърсил плевенският областен управител
Коментари Харесай

Военни ще помагат на бедстващи села в Плевенско

Помощ от Министерството на защитата е потърсил плевенският регионален шеф Мирослав Петров. Той е изискал да се отпусне военна техника от отделение 2880 в Белене за справяне с бедственото състояние в обитаеми места в крайдунавската община. От тази заран кметът на Белене Милен Дулев е оповестил отчасти бедствено състояние в селата Бяла вода, Кулина вода, Татари и Петокладенци. Тези селища повече от 30 часа не са имали ток, вода и връзка с мобилните оператори, оповестиха от плевенската регионална администрация.
Частичното бедствено състояние там ще продължи до отпадане на събитията, наложили неговото оповестяване. То анулира въведеното в 21.30 ч. на 6 февруари бедствено състояние в цялата община Белене поради прекъсване на електрозахранването за повече от 20 часа.
Без ток са останали и много обитаеми места в общините Червен бряг и Пордим. По искане на регионалния шеф плевенската пожарна е предоставила три генератора за село Тотлебен и за Пордим – с тях е обезпечено електрозахранване на две места за настаняване на деца с увреждания и на една детска градина.
„ Екипите на ЧЕЗ работят непрекъснато. Аз подкрепям директен контакт с районния управител на ЧЕЗ, който дава отговор за областите Плевен, Враца и Ловеч, както и с кметовете на общини и дребни обитаеми места ”, сподели още регионалният шеф Мирослав Петров.
В община Плевен без електрозахранване до през днешния ден на обяд са били селата Горталово и Ралево. В община Пордим - град Пордим и пет села, а от община Левски – Стежерово и Божурлук.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР