Помощ към пострадалите от земетресението пристига от цял свят. Президентът

...
Помощ към пострадалите от земетресението пристига от цял свят. Президентът
Коментари Харесай

Светът помага на пострадалите от земетресението в Турция и Сирия

Помощ към потърпевшите от земетресението идва от целия свят. Президентът на Обединените арабски емирства подреди отпущането на 100 милиона $ за избавителните интервенции в Сирия и Турция.

Въпреки войната Украйна също прояви взаимност и изпраща 87 спасители в Турция.



Румънски аероплан се завърна в Румъния, откакто достави филантропична помощ и спасители в Турция. Със самолета бяха евакуирани осем румънски и двама полски жители от потърпевшите зони.

Гръцки спасители съумяха да извадят жив отдолу под руините 50 годишен мъж в турската провинция Хатай. Екипът дойде с лекари, медицински сестри, кучета и противопожарен автомобил.



40 немски спасители със седем подготвени кучета дойдоха в Газиантеп. Екипът ще оказва помощ за издирването на оживели в дребен град в провинция Хатай, на сирийската граница.

" Не може да се каже, че 100 часа са краят. Винаги има знамение в такива трусове. Ако хората могат да се предпазят от студа, да имат достъп до вода и не са съществено потърпевши, а единствено затрупани, тогава могат да оцелеят дълго време ", сподели Стефан Хайнц, избавител от Германия.



Френски екип спасители дойде в натовската военна база Инджирлик в провинция Адана, с цел да оказват помощ в издирването на оживели. Ръководителят им заяви, че ще работят в зона на два часа път от базата.

" Нека изразим нашето състрадание към турския народ, на всички турци, които ще срещнем, да им кажем, че сме като тях, че сме ужасено от това злополучие и че ще създадем всичко, с цел да им помогнем ", сподели подполковник Жан-Филип Нико.

Индия изпрати втори аероплан с медицински екип и доставки за Турция. Първият, натоварни със спасители и подготвени кучета, към този момент дойде в Адана.

От израелската военна база Неватим за Турция също отпътуваха спасители.

Катар се отзова с филантропична помощ. Доставките са от катарския Червен полумесец и катарския фонд за развиване.

" Помощите включват комплекти за миене и комплекти за зимуване, с палатки и одеяла. Имаме цялостна полева болница. В нея има 50 кревати, шест от тях са за интензивно лекуване и 44 са общоприети ", сподели Юсеф Ахмед Ам Мулла от филантропичната делегация от Катар.

Самолет с филантропична помощ от Алжир дойде в сирийския град Алепо. Властите в Дамаск обявиха, че помощите ще стигнат до всички, без значение че нямат надзор върху цялата територия на страната.

В Нидерландия, членовете на холандския екип за търсене и избавяне се събират на Авиобаза " Айндховен ", с цел да отпътуват с товарен аероплан към региона, наранено то земетресението в Турция.



Унгария изпраща 50 пожарникари.





Полски пожарникари в Лодз се събират, с цел да отпътуват на задача в Турция.



Войници от ливанската войска се приготвят за избавителна интервенция. Ливанската войска изпрати 20 членове на инженерния полк с цел да подкрепят издирвателните и избавителните интервенции.

И пожарната работа на Лос Анджелис в Съединени американски щати събра екип в помощ на потърпевшите райни в Турция, който отпътува дружно с помощи от US Aid.

Граждански деятели в Исламабат, Пакистан, възпламениха свещи по време на гала за жертвите на земетресението в Турция и Сирия.



Снимки: БГНЕС
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР