Поморие. В Градска художествена галерия Дечко Стоев в Поморие ще

...
Поморие. В Градска художествена галерия Дечко Стоев в Поморие ще
Коментари Харесай

В Градска художествена галерия „Дечко Стоев” в Поморие ще бъдат представени изложба с рисунки на проф. Анри Кулев и книгата му „Ориент SexPress” на 28 септември

Поморие. В Градска художествена изложба „ Дечко Стоев ” в Поморие ще бъдат показани галерия с рисунки на проф. Анри Кулев и книгата му „ Ориент SexPress ” от 18.00 ч. на 28 септември 2019 година (събота) от 18.00 ч. Това оповестиха от пресцентъра на Община Поморие . Проф. Анри Кулев е български режисьор, художник и продуцент на игрални и анимационни филми. Преподавател по анимационна постановка в Нов български университет, член на жури на доста интернационалните фестивали, както и шеф на Световния анимационен фестивал във Варна. Има независими изложения в Москва, Берлин, Хирошима, Краков и други. Режисира повече от 70 анимационни, документални и игрални филми.
Издаването на “Ориент SEXpress ” съответствува със 70-годишнината на Анри Кулев. Сборникът събира към 300 рисунки на създателя с еротична тема и е публикуван от Университетското издателство на Нов български университет. Според Кулев еротиката постоянно прелива в реализъм. Ето за какво той изяснява, че за подобен вид художествена работа е необходим разсъдък и доста положителни графични умения, а това, което прави неговите изображения лесни за разбиране от необятната аудитория, е акварелната техника, придаваща мекост.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР