Поморие. Специални контейнери за събиране на ненужни дрехи и обувки

...
Поморие. Специални контейнери за събиране на ненужни дрехи и обувки
Коментари Харесай

Бургас: Специални контейнери за събиране на ненужни дрехи и обувки са разположени на три места в град Поморие

Поморие. Специални контейнери за събиране на ненужни облекла и обувки са ситуирани на три места в град Поморие: на паркинга против общинска администрация, до постройката на Районно ръководство – Полиция и на автогарата в кв. " Свети Георги ". Като част от Европейската тактика за кръгова стопанска система, самодейността ще увеличи публичната осведоменост за устойчивото отнасяне на боклуци, само че и ще трансформира непотребната за един дреха в помощ и наслада за различен. Това оповестиха от пресцентъра на Общината .
Проектът с фокус върху повторната приложимост се реализира със съдействието на компания TexCycle и от години съществува в множеството европейски страни. Контейнерите са ясно обозначени с надпис „ Дрехи и обувки “, с указания за потребление и номер за връзка при нужда от спомагателна информация.
Желателно е облеклата да бъдат изпрани и прибрани в торба. Част от материалите ще се употребява за разчистване в промишлеността, а друга част ще бъде излъчена за преработване или оползотворяване в профилирани съоръжения. Съвместно с Община Поморие и службата за Социално подкрепяне, с изключение на преработката, TexCycle има подготвеност и да дава облекла на нуждаещи се хора безусловно безплатно.
Инициативата обезпечава елементарен и комфортен метод за почистване на дрешника, само че и предотвратява нерегламентираното изхвърляне, прахосване или изгаряне на тонове текстилни боклуци. Събирането, превозването и последващото оползотворяване ще се правят за сметка на компанията.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР