Поморие. Премиерата на поетичната книга ГРАДЪТ – поезия и фотография“

...
Поморие. Премиерата на поетичната книга ГРАДЪТ – поезия и фотография“
Коментари Харесай

Бургас: В Поморие ще се проведе премиера на поетичната книга „ГРАДЪТ – поезия и фотография“

Поморие. Премиерата на поетичната книга „ ГРАДЪТ – лирика и снимка “ и откриването на фотоизложбата ще се състоят в навечерието на Световния ден на фотографията, на 18 август 2019 година от 19.00 часа в Народно читалище “Просвета 1888 ” в Поморие. Това оповестиха от пресцентъра на Община Поморие . Специални посетители и участници в културното събитие с концерт ще бъдат поетът и драматург Недялко Йорданов и композиторът Хайгашод Агасян.
„ Похвално е отпечатването на тази книга „ ГРАДЪТ – лирика и снимка “, в която неколцина създатели разкриват и дават надарен живописен израз на своята прочувствена и духовна връзка с родния град. Съставителите на тази книга са създали своя избор и ни показват по един добър метод творчеството на поети, съдбовно свързани с Поморие и обрекли на Поморие надареното си слово. Усетът за Поморие се ускорява от прелестните фотографии от един фотоконкурс и те носят настрана собствен поетичен взор към града и неговото море “, дава висока оценка за изданието Ваньо Вълчев – стихотворец, публицист, театрал, публицист, кино и ефирен режисьор.
Книгата включва поетични произведения на Яворов, Весела Страшимирова, доктор Васил Костадинов, Боян Чимов, Иван Кунев и 15 фотографии от Поморие, които ще бъдат показани на фотоизложбата “ГРАДЪТ ”. Снимките бяха подбрани посредством номинации на авторитетно жури от фотографи в състав: Диди Андреева, Тодор Динев – Тото и Георги Димитров. Във фотоконкурса „ ГРАДЪТ “ участваха над 100 фрагмента на създатели от 3 страни – България, Русия и Англия. Отличените фотографии са дело на: Андрей Климов, Борис Кратман, Валентин Найденов, Ваня Герасимова, Георги Фотев, Ирина Карачева, Красимир Колев, Маргарита Дикова, Петър Шипчанов, Тодор Тодоров и Чавдар Чернев. Първите три призови места (I-ва премия – 400 лв., II-ра премия – 300 лв. и III-та премия – 200 лева) ще бъдат оповестени в деня на културното събитие.
Културният план „ ГРАДЪТ – лирика и снимка “, включващ издаването на книга с лирика и фотографии, фотоконкурс и галерия, отдадени на Поморие, се реализира с помощта на финансовата поддръжка на доктор Васил Костадинов. Автор на плана е журналистът Стоян Тончев, който дружно с Боян Чимов е и съставител на книгата. Редактори са Боян Чимов и Светла Асенова, а издателството е „ Либра Скорп “ – Бургас. Партньори: Сдружение „ Граждани за Поморие “ с ръководител Ангелина Мерджанова; екип на осведомителния уебсайт LIBERTA.BG и НЧ „ Просвета 1888 “ Поморие. Предговорът на изданието е на Ваньо Вълчев, а създател на корицата на поетичната книга е известният художник-маринист и почетен жител на Поморие – Йордан Маринов.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР