Поморие. Най-важният проект, който се надявам да бъде завършен през

...
Поморие. Най-важният проект, който се надявам да бъде завършен през
Коментари Харесай

Иван Алексиев, кмет на Поморие: Най-важният проект, който се надявам да бъде завършен през настоящата година, е вторият етап на Рибарско пристанище „Поморие“

Поморие. Най-важният план, който се надявам да бъде приключен през актуалната година, е построяването на втория стадий на Рибарско пристанище „ Поморие “. Това сподели за Радио „ Фокус “ – Бургас кметът на Поморие Иван Алексиев. По думите му, в случай че планът успее да бъде сбъднат, той ще бъде от изгода, както за риболовците от Поморие, по този начин и за тези от района. „ През миналата година успяхме да осъществяваме два доста огромни плана, свързани с енергийната успеваемост. Единият беше по Националната стратегия за енергийна успеваемост, а другият – по програмата „ Региони в напредък “. Чрез втория план успяхме да санираме и достигнем най-голям клас енергийна успеваемост в 9 жилищни здания и 5 институции – постройките на Общинската администрация, на Историческия музей, на Районно ръководство – Поморие, на Пожарна сигурност и на началния курс на Средно учебно заведение „ Иван Вазов “, изясни кметът на Поморие и добави, че редом с това Общината е кандидатствала за финансиране с още няколко доста значими плана по Програмата за развиване на селските региони.
„ Единият от тях е „ Пълна рехабилитация на пътя Поморие – Каменар – Каблешково “. Това е основният свързващ път на всички обитаеми места от вътрешността на общината с общинския център – град Поморие “, уточни кметът Алексиев и добави, че към този момент е определен реализатор за дейностите по този план и се чака след привършване на периода за обжалване той да започва през пролетта. По думите му осъществяването на плана ще се реализира редом с построяването на обхода на град Поморие. „ Друг план, по който към този момент тече процедура за избор на реализатор, е обвързван с построяването на водопроводна система на две от най-големите обитаеми места, с най-вече повреди и най-стара водопроводна система – селата Бата и Страцин. Общата стойност на този план е 6 милиона лв. “, означи кметът на Поморие. Той сподели също, че през актуалната година Общината чака реализирането на още един план, който е обвързван с рехабилитацията на 6 съществени улици в градовете Каблешково и Ахелой. „ Стойността му възлиза на 1,2 милиона лв. “, добави кметът Алексиев.
Мария ПОПЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР