Поморие. Кметът на община Поморие Иван Алексиев днес официално встъпи

...
Поморие. Кметът на община Поморие Иван Алексиев днес официално встъпи
Коментари Харесай

Кметът на Община Поморие Иван Алексиев положи клетва и встъпи в третия си мандат

Поморие. Кметът на община Поморие Иван Алексиев през днешния ден публично встъпи в служба, откакто още на първи тур бе избран отново за трети мандат с 69,81 % от вота на своите съграждани или общо 7384 души. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Заедно с Алексиев клетва по чл.32 ал.1 от ЗМСМА поставиха кметовете на обитаеми места в общината и новите общински съветници. Церемонията бе водена от заместител – регионалния шеф на Бургас Владимир Крумов. Той поздрави всички присъстващи за извоюваното доверие и пожела на новия локален парламент управническа мъдрост, голям брой осъществени хрумвания и планове.
„ Високата изборна интензивност на тези избори сподели, че гражданското общество е интензивно. И аз съм уверен, че община Поморие ще продължи да се развива в вярна посока с директното присъединяване на жителите, а това е причина за триумф. Полученият избор на доверие е висока отговорност, само че желая да уверя всеки един, без значение дали е дал своя вот за мен или не, че съм подготвен да нося тази отговорност ”, сподели кметът Алексиев откакто получи огърлицата – знак на локалната власт. Той още веднъж прикани всички да загърбят политическите си пристрастия и да работят дружно за просперитета на Поморие: Нека потвърдим пред себе си, пред нашите деца и родители, че сме на първо място поморийци. Защитавайки ползите на града и общината си през днешния ден, пазиме точно това – бъдещето на децата ни и спокойствието на нашите родители на следващия ден!
Председателят на Общинската изборна комисия Люба Страволемова връчи удостоверенията на определените общински съветници. В новия Общински съвет ГЕРБ има 10 мандата, Движение за права и свободи – 6 мандата, 3 мандата има Българска социалистическа партия и 2 – Движение Гергьовден – Воля.
Церемонията продължи с първото съвещание на локалния парламент, чийто ръководител по традиция бе най-възрастният общински консултант – Никодим Стоянов. При съблюдаване на нужните процедури за ръководител на Общински съвет – мандат 2019-2023 бе определен Адам Адамов.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР