Поморие. Както местната традиция повелява, на светлия християнски празник –

...
Поморие. Както местната традиция повелява, на светлия християнски празник –
Коментари Харесай

Бургас: На светлия християнски празник – Великден, танцовите клубове от Поморие отново ще извият цветни „Великденски хорà”

Поморие. Както локалната традиция повелява, на светлия християнски празник – Великден, танцовите клубове от Поморие още веднъж ще извият цветни „ Великденски хорà ”. Това оповестиха от пресцентъра на Общината. На 28 април 2019 година (неделя), от 11.30 часа, на централния площад в града ръка за ръка ще се заловен танцьорите от Търговска колегия „ Раковина “, Търговска колегия „ Чайка-Бургас-Поморие “, Младежки танцов състав при Българо-гръцко сдружение „ Анхиало “ и несъмнено надарените представители на Детски фолклорен танцов отбор „ Раковина “.
Празничната стратегия ще стартира още в 09.00 часа на централната улица с музиката на Общинския духов оркестър. Участие в концерта ще вземат също певческа група „ Тракийка “ и малчуганите от ДГ „ Веселушко “. Благодарение на дамите от Тракийско сдружение „ Одринска епопея ” в 10.30 часа ще бъде открита изложбата на обредни хлябове „ На Великден дружно ”.
В забавата, проведена от Община Поморие, Център за поддръжка на личностното развитие-Общински детски комплекс – Поморие и Тракийско сдружение „ Одринска епопея “, могат да се включат всички поданици и посетители на града.
„ Нека дружно да отпразнуваме Възкресението! ”, приканват от Община Поморие.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР