Помолих колегата Столтенберг, Норвегия освобождава една своя подводница и ако

...
Помолих колегата Столтенберг, Норвегия освобождава една своя подводница и ако
Коментари Харесай

Молим шефа на НАТО: Ще купуваме подводница втора ръка от Норвегия

Помолих сътрудника Столтенберг, Норвегия освобождава една своя подводница и в случай че реализираме една добра цена, ще я купим. Единствената българска подводница стана музей, сподели министър председателят Бойко Борисов след срещата си с генералния секретар на НАТО.
" В нашия район НАТО е единственият поръчител за сигурността. Отляво на Черно море е Крим, отдясно Истанбул, зад нас е Косово ", съобщи министър председателят Бойко Борисов след диалога си с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг в Брюксел. Борисов посочи в брифинга, който двамата със Столтенберг дадоха за медиите, че правилото, който постоянно е защитавал, е защита и възспиране. " Затова се въоръжаваме. Диалог с Русия, по тази причина работя толкоз интензивно за „ Балкански поток “ и АЕЦ „ Белене “. Това не е загадка нито за НАТО, нито за Вашингтон ", добави той.

" Ще стартира, че договорът за добросъседство сред България и Северна Македония, дава мотив на Северна Македония да стане 30-ят член на НАТО. Имахме да плащаме за КТБ банкрута, за американските централи. Тогава, за жалост споделих, че последното за което ще мислим, е да се въоръжаваме ", стартира Борисов при започване на изказването си пред медиите.

И продължи: " С това, че Брутният вътрешен продукт се увеличи, стопанската система проработи доста добре, ние си позволихме да отделяме и за армията. Позволихме си да купим от най-хубавите самолети Ф-16, с цел да можем да отговаряме на всички натовски стандарти. Сега по същата скица, помолих сътрудника Столтенберг, Норвегия освобождава една своя подводница и в случай че реализираме една добра цена, ще я купим. Единствената българска подводница стана музей. Имаме спартани, кугъри, пантери, само че би трябвало да се насочим към военноморския флот и сухопътните сили. Нашите спецчасти са от най-хубавите, тук е мястото да изкажа признателност към нашите натовски съдружници към българските офицери и сержанти, които са на задачи по света. Виждам и адмирал Петев, командващият " Хари Труман " може и за рекламен сътрудник да стане. "

" Ако по този начин върви стопанската система и имаме бюджетен остатък, ние с изключение на за обучение, опазване на здравето и инфраструктура, ще отделим и за тези три пера. В нашия район НАТО е единственият поръчител за сигурността. Отляво на Черно море е Крим, отдясно Истанбул, зад нас е Косово. Принципът, който съм защитавал, е защита и възспиране. Затова се въоръжаваме. Диалог с Русия, по тази причина работя толкоз интензивно за АЕЦ " Белене " - това го знаят и в Белия дом, това е салдото. Именно подписването за координационния център във Варна, срещна добра оценка ", продължи Борисов.

Столтенберг още един път посочи, че сигурността в Черно море е от първостепенно значение освен за района, а за цяла Европа и координационният център във Варна ще спомогне това да се случи.

" Ние не се натискаме за координационен център. Аз постоянно съм се изказвал против флотилии в Черно море. Когато има две мощни страни, тогава платноходките плуват умерено и плановете вървят. Ако на нещо сме се съгласили, то е вероятно за координационен център ", уточниБойко Борсов. и продължи: " България в никакъв случай не се е стремяла да бъде по-важна от друга страна. Г-н Столтенберг познава Сърбия, Турция още от министър председател на Норвегия, има задоволително познания. Ние не можем да заместим Турция, тя е на два континента, пази проливите. Никой не може да я замести! "

" България има своите задания, функции и функционалности. Ние сме били южния фланг, единствено че на Варшавския контракт. Тогава Турция беше главният ни съперник ", напомни Борисов. И цитира броя на самолетите и танковете, които е имала България тогава. След което направи извода, че дипломацията и мира са значими, само че и възспиращата роля на защитата.

" Едната страна е съветският флот в Крим, отдруга е турският флот. Представятели се какви ракети и самолети ще трябват?! Дипломацията, надежността на нашите сътрудници... Турската страна на 100% си съблюдава сделката с нас, ние нямаме нито едно нарушаване от турска страна и по тази причина не наложихме наказания. Ние би трябвало на полето на дипломацията да се опитаме да възстановим връзките и разговора сред тези две страни. Нашата България се намира на доста уязвимо място, епохи сме страдали. Единственият сътрудник, който може да ни пази, е НАТО. Докато има НАТО, аз ще съм спокоен, че ще го има и суверенитетът на България, тъй като ние сме губили суверенитет през годините ", приключи Бойко Борисов.

В началото на диалога със Столтенберг министър председателят Борисов акцентира, че единството на НАТО и силата на връзката сред Европа и Северна Америка са основни, с цел да се оправим с провокациите и заканите за сигурността.

Според българския министър-председател 70 години след основаването на Северноатлантическия Алианс, организацията се е потвърдила като най-успешния съюз в историята, съобщи думите му държавната осведомителна работа. „ Различията в НАТО не ни тормозят, тъй като това е обикновено за съюз от демократични страни. Това обогатява в допълнение организацията “, уточни още Бойко Борисов пред Столтенберг.

Министър-председателят Борисов съобщи, че България остава мощно зает и виновен съдружник. „ Изпълняваме уговорката за повишение на вложенията в защитата. Тази година отделяме над 3% от Брутният вътрешен продукт за защита. Бюджетът за бранша през 2020 година още веднъж ще бъде висок “, означи министър председателят Бойко Борисов.

В хода на срещата беше подчертана значимостта и на съдействието сред Северноатлантическия Алианс и Европейски Съюз. „ НАТО е основата на груповата защита в Европа. Засилването на отбранителния капацитет на Европа не може да става в конкуренция с НАТО “, добави още българският министър председател.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР