Помолен да конкретизира казаното от него, че в скандала с

...
Помолен да конкретизира казаното от него, че в скандала с
Коментари Харесай

Борисов не възнамерява да иска разпечатки от разговорите на шефа на БНР

Помолен да конкретизира казаното от него, че в абсурда с БНР вижда бойкот към държавното управление, Борисов заяви в коридорите на Народното събрание, че прокуратурата прави цялостна инспекция в БНР и че ще предложи парламентарната група на ГЕРБ да се причисли към желаната от Българска социалистическа партия анкетна комисия, а Народното събрание да одобри решение Сметната палата да ревизира цялото ръководство на националното радио. 
„ И аз като някогашен състезател употребявам думи, които след това малко си ги поглъщам, но по този начин ми пристигна от вътрешната страна “ - по този начин Борисов изясни репликата си „ Главанаци “ по адрес на управлението на БНР.
„ Защото съм фактически засегнат от това, което са създали “, разясни Борисов и акцентира: „ Затова Сметната палата ще влезе и ще ревизира всичко. Убеден съм, че и прокурорите ще намерят виновниците “.
В отговор на журналистически въпрос дали приема обвиняванията в еднолична власт и че се пробва да се измъкне от този скандал, Борисов отсече: „ Това прави прокуратурата не аз. Аз този началник на националното радио за наслада в никакъв случай не съм го чувал и не съм приказвал с него “.
За ролята на ГЕРБ, Борисов посочи: „ Парламентарната група на ГЕРБ гласоподава членовете на Съвет за електронни медии, а Съвет за електронни медии - шефа. Това са създали сътрудниците “ и добави: „ Ако не бяха създали това, което помолих, щях да желая парламентарната група да излезе на трибунка с декларация в отбрана на госпожа Великова “.
Запитан дали ще изиска разпечатка на телефонните диалози на шефа на БНР с цел да се откри кой му е звънял, с цел да го притиска, Борисов изрази неразбиране: „ Аз като какъв да желая разпечатките? “ и добави:
„ Прокуратурата е самостоятелен орган, какво ще им пиша аз? Аз мога да желая и това поддържам – анкетна комисия на Народното събрание, да влезе Сметната палата и като свърши прокуратурата инспекцията - ще излезе и ще каже “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР