„Помогнете ни в борбата с корупцията в общината”. С тези

...
„Помогнете ни в борбата с корупцията в общината”. С тези
Коментари Харесай

Йончева: След изборите ще може да премахнем авторитаризма в България

„ Помогнете ни в битката с корупцията в общината”. С тези думи се обърнаха жителите на Септември към лидера на листата на " Българска социалистическа партия за България " за Европейските избори Елена Йончева, оповестиха от пресцентъра на Българска социалистическа партия. Те обясниха, че има кръг от компании, които печелят публични поръчки, които се ръководят от подставени лица на кмета Рачев. Хората подчертаха, че има открити документи на ДАНС и за пазаруване на гласове на последните локални избори през 2015 година, с които кметът е разполагал и са открити в нощното му шкафче. Те споделиха, че въпреки да е бил арестуван, той продължава да ръководи общината и тя е на първите места по отпуснати средства от Министерски съвет.
„ България губи 22% от Брутният вътрешен продукт всяка година от корупция. Това е най-големият обир, на който България е подложена. Ние можем да спрем това”, безапелационна бе Елена Йончева. По думите й протичащото се в Септември е същото, което се случва в доста общини у нас. Като образци за разследваните от нея случаи тя уточни в Хасково ”Кумгейт”, абсурда „ Ало, Банов съм”, абсурда за оградата по границата с Турция, абсурда за положението на пътищата. Според нея левицата ще завоюва Европейските избори и това е единствено първа стъпка. Тя добави, че по-късно стартира огромната борба за България, която ще бъде сложна, само че листата на Българска социалистическа партия, благодарение на хората, ще завоюва. „ Тези избори са за България. След тях ще имаме опция да махнем това властническо незаконно ръководство, което е завзело България”, сподели тя. По думите й има механизми за битка с корупцията и на национално, и на общинско равнище. Според нея най-малкото е, че в случай че се смени властта, прокуратурата ще има повече храброст да довърши тези следствия. Тя добави, че Европейски Съюз установи че в България има корупция и би трябвало да ни помогне. „ Ще има нов европейски прокурор, чието внимание, се надяваме, да се насочи към България”, сподели тя. По думите й до момента в който в България има умни, дейни и ангажирани хора, значи, че има вяра да спасим страната си. " - разяснява тя.
„ Това, което се случва в Септември, не е изолиран случай, а образец по какъв начин се ръководи България”. Това съобщи претендентът за евродепутат от листата на левицата Димитър Данчев. По думите му този модел е търговия с въздействие и чувство, че някои хора във властта са повече от другите, над закона и могат да разполагат с публичната собственост- както намерят за добре. „ Хората с асансьорите живеят с увещанието, че са безнаказани и няма кой да им потърси отговорност. Корупцията краде от всички нас и би трябвало да я спрем. Затова и нашата съществена цел е - правдивост за всички”, заключи Димитър Данчев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР