„Помогнете на изоставения екипаж, Ние не сме роби, семействата ни

...
„Помогнете на изоставения екипаж, Ние не сме роби, семействата ни
Коментари Харесай

Украински моряци протестират във Варна

„ Помогнете на изоставения екипаж, Ние не сме плебеи, фамилиите ни страдат " - с тези апели 20 украински моряци от задържан край Варна транспортен съд излязоха на митинг поради неналичието на пари и хранителни запаси, предава БТВ.

Плавателният съд дошъл в корабостроителния цех във Варна предишния май, само че ремонтът бил преустановен поради липса на заплащания. Повечето от членовете на екипажа не са получавали заплати към този момент цяла година.

„ Семейството ми вкъщи с 2-годишно дете изнемогва - пристигнали са от банката да разказват имуществото, може да изгубя жилището си поради неплатени комунални услуги ", споделя електромеханикът Юрий Кукил. Старши механикът Ярослав Ярославов е получил единствено една заплата за 12 месеца, споделя, че до неотдавна са били без храна и ток.

Собственик на кораба е офшорна компания. Според адв. Христо Раев незареждането на кораба е метод притежателят да изгони екипажа и по този начин да не им заплати заплатите.

От Морска администрация са уведомили Украйна и Кипър, под чийто байрак е съдът.

„ Функциите на страната... да го задържим - да му кажем " ти няма да го експлоатираш този транспортен съд, вследствие на което ще търпиш загуби... В този случай не е по този начин обаче, тъй като никой не бърза да го експлоатира ", признава Валентин Енчев от организацията.

Един от избавителните разновидности е моряците да получат 4 заплати от застрахователя и да се приберат в родината. Така обаче те биха се отказали от останалите пари.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР