Помня как преди доста време едно мое любимо момиче имаше

...
Помня как преди доста време едно мое любимо момиче имаше
Коментари Харесай

Няколко хапки щастие за споделяне

Помня по какъв начин преди много време едно мое обичано момиче имаше рожден ден. Нямаше по какъв начин да го споделим дружно и все пак желаех да я изненадам с нещо. Нещо ненадейно, нещо, което ще й донесе усет на благополучие. Вече й бях написала писмо (да, ние с моите приятелки сме старомодни и още си пишем писма – на хартия и със личния ни почерк), само че желаех да прибавя още нещо към него. Преминавайки около една витрина на с всички тези изящни шоколадови бонбони и красиви и елегантни кутии, знаех тъкмо какво ще бъде. Влязох и избрах онази, която знаех, че най-вече ще й хареса и с усетите, които обожава.

На нас, девойките, ей такива дребни неща ни трябват, с цел да бъдем щастливи и от време на време те се крият точно в тези красиви кутии. Без мисъл за следващата диета, без значение какъв брой постоянно си разрешаваме шоколад и дали си признаваме, че го обичаме. Няколко хапки благополучие ни трябват. Само толкоз. И още по-хубаво е, когато ги споделяме.

Затова и до ден сегашен постоянно предпочитам точно някоя от красивите кутии на Jeff de Bruges , без значение дали ще вървя да вечерям у близки другари, дали ми би трябвало по-изискан подарък, или просто желая да изненадам обичания си човек. Сега, когато Коледа наближава, се озовавам още веднъж тук, с цел да избера нещо тематично, тъй като съм в разгара на обичайна шопинг тресчица преди празниците, а това е една от спирките, на която наложително се отклонявам. Дори и единствено, с цел да презаредя силите си за изтощителните обиколки по магазините, макар че не съм от най-големите фенове на сладкото. Но както гласи една сентенция във Франция – в случай че се направи изследване, на въпроса: „ Харесвате ли шоколад? “, 9 от всеки 10 души ще дават отговор „ да “. А десетият? Той просто лъже.



Защо Франция ли? Защото създателят на Jeff de Bruges Филип Жамбон е французин. Израснал в семейство, в което са се занимавали с търговия на сладки неща, само че не и бонбони. Наблюдавайки триумфа на верига за белгийски шоколад, някъде преди 30 години му пристигнала концепцията, че на пазара може би има място за още една такава. Малко по-различна. Но за какво тя не носи негово име? Защото Жамбон значи шунка на френски и някак не било уместно за марка шоколад. Така името идва от белгийския град Брюж, сантименталната северна Венеция, както го назовават, а Jeff се ражда от името на ария на изпълнителя Жак Брел, който Филип Жамбон доста харесва.

С какво обаче той съумява да отличи своя бранд? Веригата стартира да се развива главно във Франция, само че самият шоколад се прави напълно в Белгия, и то по френски предписания. Защото белгийският шоколад е най-вече бял или млечен, до момента в който французите обичат повече натуралния. Екипът в България ни споделя, че българите също обичат повече млечния, само че някак не подминават и наклонността към по-здравословното, тъй като знаем какъв брой потребно е какаото. И ни издават, че в Jeff de Bruges към този момент са нараснали процентите му в продуктите си. При млечния – от 32% на 36%, а при натуралния - от 52% на 60% като мининум, тъй като има предписания и с по-голям %.



Въпреки това най-важно като че ли е да увеличим мотивите да си подаряваме тези изящни хапки благополучие, даже да ги загърбим тези мотиви. Както споделя Филип Жамбон: „ В нашите магазини се стараем да се вслушваме в желанията на клиентите, да събудим техния спомен за следобедната закуска от детството, да сътворяваме дребни сладости, тъй че всеки ден да бъде празник за тях и да предлагаме предписания, които вършат живота им по-цветен “.

И не очаквайте някакви екстравагантни комбинации, които могат да подведат вкусовите ви рецептори, само че пък в никакъв случай не пропускайте сезонните им оферти, като този сезон имат бонбон от естествен шоколад с ганаш череша и пипер от региона на Баския, който не е толкоз пикантен, колкото благоуханен. И както традицията при Jeff de Bruges повелява, по Коледа имат необикновено вкусни трюфели, които в някоя от техните красиви коледни кутии се трансформират в съвършения подарък. Дори и за нас самите!



С поддръжката на Jeff de Bruges

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР