Помните ли Здравко Баблаков, Благой Панайотов и Светлозар Николов. Плувци

...
Помните ли Здравко Баблаков, Благой Панайотов и Светлозар Николов. Плувци
Коментари Харесай

Шефът на плуването: Интерпол ме разпитва 6 часа заради допинга

Помните ли Здравко Баблаков, Благой Панайотов и Светлозар Николов. Плувци са. В началото на 2021 година дадоха позитивни проби за неразрешения препарат " станозолол ". Препаратът е разработка на Съюз на съветските социалистически републики от 60-те години на предишния век.

Огромният допинг абсурдът в плуването, който bTV разкри, набира яростна скорост за броени дни - хапчета в чашка, обвинявания, апели за оставка, нови проби.

Две години по-късно посетител на подкаста на bTV " За спорта без клишета " е президентът на федерацията по плуване Георги Аврамчев.

Преди броени дни той за трети път подред бе определен да управлява централата. Резултатите от вота на делегатите демонстрират, че съвсем всички в родното плуване имат вяра на досегашния управленец - 113 делегати гласоподаваха за Аврамчев, а съперникът му Борис Божилов получи 16 гласа.

Аврамчев още веднъж се връща към абсурда от февруари 2021 година

" Направиха се доста инспекции. WADA се самосезира, заеха се и следователи от Интерпол. Беседвах с един от тях 6 часа. Нямаше какво да укривам. Говорихме по скайп с преводач. Над 5,30 часа.

Нямаше никакви доказателства за нещо неправилно. Подвели са се момчетата. Дали са им нещо отвън системата ", споделя финансистът.

" Тогава взех решение всички плувци от националния тим - 22-23-ма индивида да минат допинг инспекция. Баблаков, Панайотов и Николов не бяха на 24-часов надзор и можеха да бъдат тествани единствено по време на съревнование. Всички лекарства бяха тествани, всичко беше чисто. Аз поех виновността.

На съвсем всеки лагер съм си правил труда да отида, да приказвам с треньори и състезатели. Имат ли проблеми, нямат ли...Исках да създадем климат.

Всичко се случи два месеца преди европейското и 4 месеца преди олимпийските игри. И по тази причина ви станах любим заран, обед и вечер. Не съм се крил ", добавя Аврамчев.

Той е част от плеадата положителни наши треньори, които работят в Гърция при започване на 90-те години. " Бяхме 5-6 индивида. Дори и нескромно да звучи, ще ви кажа, че ние дадохме тласъка на гръцкото плуване.

Аз бях в Арис. Бъркаха ме с Никос Галис. Приличахме си. Арис - ПАОК тогава беше най-голямото дерби на Гърция ", връща лентата обратно някогашният треньор.

btvsport.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР