Помните ли снимката на малко момче от Китай, чиито коси

...
Помните ли снимката на малко момче от Китай, чиито коси
Коментари Харесай


Помните ли снимката на малко момче от Китай, чиито коси и вежди бяха замръзнали от студ,

Помните ли фотографията на малко момче от Китай, чиито коси и вежди бяха замръзнали от мраз, тъй като бе вървяло 5 км, с цел да стигне до учебно заведение?

Леденото момче, както бе кръстено в обществените мрежи, би трябвало да извървява всеки ден по 5 км пеш до учебно заведение, а постоянно температурите на открито са негативни. 

След като трогателната му история обиколи света, стана ясно, че съучениците му имат не по-лека орис.



Това дете учи в същото учебно заведение като Леденото момче. То носи военно яке, с цел да не измръзва и живее с възрастните си баба и дядо. Родителите му са отпътували за по-голям град, с цел да работят. 

За жал, съвсем всички деца от това учебно заведение живеят с възрастните си родственици. Китайското държавно управление не разрешава на жителите си да се местят в други градове, с цел да предотвратят " вътрешната миграция ". Ако някой въпреки всичко реши да се реалокира, даже единствено с цел да работи, страната прекъсва здравното обезпечаване на децата му и не им разрешава да се запишат в учебно заведение отвън родния им град. А всеки китаец знае, че образованието е значимо, тъй като постоянно е единственият вероятен път към бягството от бедността.

По тази причина Леденото момче и неговите съученици изминават по 5 км пешком в снега, с цел да отидат на учебно заведение. 



Това е селото на момчето, в което живеят oще 10 негови съученици.

Къщите са дребни, множеството случаи едностайни, и единственият метод да се отоплят е като се възпламени огън вътре в постройката.



Голяма част от децата би трябвало да вървят по пътеки през планините и през полетатa. А когато пресичат дребни поточета, пият вода от тях, защото не си носят в учебно заведение и това е единственото място, където могат да намерят прясна.



Много от децата имат съществени кожни проблеми, защото постоянно ръцете и лицата им измръзват от студа. Рани по лицето, обезцветяване на лицето и кожа като на 80-годишни старци са следствията на вървенето в студа.



Училищният обяд е най-обилната храна, която по-голямата част от децата получават дневно.



След обяд, децата постоянно оказвам помощ и мият чиниите. За жал, ги почистват на открито и с ледена вода.



След като фотографията на Леденото момче обиколи целия свят, над 15 000 $, както и отоплителни уреди, бяха дарени за него и съучениците му. На всяко едно от децата е основан фонд със 75 $ в него. На тази фотография директорът Фу Хенг раздава зимни облекла, които също са били дарени. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР