Помните ли преди как се издаваха игрите? Те просто… си

...
Помните ли преди как се издаваха игрите? Те просто… си
Коментари Харесай

Новата игра Anthem рискува да се провали още от самото си издаване

Помните ли преди по какъв начин се издаваха игрите? Те просто… си излизаха. На избран ден вие можехте да отидете в магазина за електроника, да си купите кутията, да се приберете и да пъхнете диска. След 10 минути сте подготвени. Хубави времена бяха.

Сега обаче е 2019-та и нещата в никакъв случай не са толкоз елементарни. А в тази ситуация на Anthem са толкоз заплетени, че даже издателят Electronic Arts се принуди да помогне на обърканите с изображение-таблица. А основните фактори дали и какъв брой можете да играете Anthem в средата на февруари е каква машина притежавате и какъв брой пари можете да склоните да тегли ЕА Games от вашата дебитна карта всеки месец .

Ако закупите Anthem за личен компютър и сте се абонирали за Origin Premier против 15 $, стартирате да играете на 15-ти февруари. Ако обаче плащате единствено за Origin Access ($5), от същия ден имате право единствено на 10 часа игра. Правилата са почти същите за притежателите на Xbox конзоли. Всеки без цялостния абонамент за услугите на ЕА или собственик на PlayStation 4 ще чака до 22-ри февруари. Положението е ненужно комплицирано и даже досадно. Идеята на мултиплеър заглавията е точно да сплотяват всички геймъри, с цел да играят дружно. Това делене съгласно това кой какъв брой е заплатил ще угаси цялото неспокойствие, основало към тях. В очите на Electronic Arts вие имате пари и ще започнете да играете овреме, до момента в който вашите другари, които не могат да вместят премиум абонаментите в месечните си разноски, ще чакат извън. В този миг вие се оказвате сами в играта.

Не че това държание е следено само при ЕА Games, само че в последно време става още по-неприятно и нелогично, изключително след въвеждането на обособени равнища на абонаменти. EA, Access, Origin Access са забавни като концепции. Допълнени обаче от Origin Premier против по-голяма сума на месец смисълът на всичко е да се изтегли по-голям приход от потребителите с риск от тяхното „сортиране“, а това пречи на нас и на игрите, които играем. Има ли смисъл ЕА да постанова извънредно заплатен интервал на ранен достъп, с цел да накара играчите да платят повече за услугите на компанията (защото явно 60 $ не стигат за самото пазаруване на Anthem)? По-лесно беше да се увеличи базовата цена на играта и всички да стартират дружно.

По-рано през днешния ден състезател попита в Twitter разработчиците за какво геймърите на PlayStation са по този начин пренебрегнати. Джонатан Уорнър, шеф на плана, отговори, че това изискване не е сложено от BioWare и не зависи от решенията на студиото. То е част от съглашение сред ЕА и Sony. Уорнър добави: „Ако зависеше от мен, ВСИЧКИ щяхме да играем в един и същи ден„.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР