Помните ли Питър Хачър и непоносимия му малък брат Фъстъчето?

...
Помните ли Питър Хачър и непоносимия му малък брат Фъстъчето?
Коментари Харесай

Известната детска писателка Джуди Блум с нова книга на български

Помните ли Питър Хачър и непоносимия му дребен брат Фъстъчето? А тяхната своенравна другарка Шийла? Е, нейната ексцентрична и изискана персона несъмнено заслужава своя книга, в която прожекторите да не я изпускат от взор. Все отново тя е Шийла Велика! След огромния триумф на " Фъстъчето е цар ", на 4 февруари излезе едноименната занимателна и увлекателна брошура от Джуди Блум " Известна още като Шийла Велика ", която ще ги замисли какво значи да си самоуверен и по какъв начин се печелят другари.

Изданието е в превода на Зорница Христова, а вдъхновяващите илюстрации са дело на художничката Ина Христова.

Десетгодишната Шийла Тъбман живее в Ню Йорк с родителите си и по-голямата си сестра Либи. Освен с тях обаче, дребната дама живее и със своите страхове, които усърдно пази в загадка: кучета, паяци, чудовища... а за плуването даже няма да загатваме. Разбира се, Шийла в никакъв случай не признава какво я плаши, а постоянно излага аргументирано съществени аргументи да го заобикаля.

Но наподобява, че всичко ще стартира да се трансформира, когато фамилията на Шийла Велика взема решение да прекара лятната почивка в провинцията. За момичето следва дълго лято, което ще я срещне с всичките ѝ уплахи, само че и ще й даде опция да се пребори с тях и даже да ги обикне. А приключенията с новите ѝ другари ще оставят незабравими мемоари в детското сърце.

***

Джуди Блум има репутацията на жива легенда в американската детска литература. Неслучайно Джеф Кени – създател на " Дневникът на един дръндьо ", твърди, че тя е обичаната писателка от детството му. Нейният различим жанр построява достоверни и истински персонажи, хуморът ѝ е доброжелателен, а посланията ѝ – ясни и дълбоки. " Известна още като Шийла Велика " е прелестен образец за всичко това. Изданието е с къси глави и наедрял шрифт, подобаващ за първите независими опити на децата в четенето, само че даже мама и баща ще се забавляват да почетат за странностите на Шийла и сигурно ще срещнат познати моменти от всекидневието на всеки родител.

Източник: iwoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР