Помните ли първото си паднало млечно зъбче? На едни то

...
Помните ли първото си паднало млечно зъбче? На едни то
Коментари Харесай

Пазете млечните зъбки - може да спасят живота на детето ви

Помните ли първото си паднало млечно зъбче? На едни то е донесло доста премеждия и сълзи, други са получили прекрасен подарък от феята на зъбките за него...

Всеки родител се отнася с необикновен боязън към падналите зъбки на своето дете. Мнозина даже вземат решение да не ги изхвърлят. Мислите си, че това е необичайно? Дълбоко грешите!

Напоследък учените дават от ден на ден причини в интерес на съхранението на падналите млечни зъби. Една от аргументите е обвързвана със здравето на детето. От непокътнатия млечен зъб могат да се извлекат стволови кафези, които при избрани условия са в положение да спасят човешкия живот. Те се употребяват и при лекуване на онкологични болести.

Човешкото тяло се състои от кафези, сходно на къща от кирпич. Клетките се разделят на 3 групи, като всяка от тях извършва избрани функционалности. Всички те обаче са формирани от стволови кафези, които са основа за всички тъкани и органи.

Специалисти от Калифорнийския университет в Сан Диего са открили, че детските млечни зъби съдържат друг вид стволови кафези, които могат да бъдат употребявани за възобновяване на зъбната тъкан или на останалите зъби. В зъбите на възрастните също има стволови кафези, само че те са единствено от един вид.

Най-важното е да запомните, че в случай че планирате да употребявате млечните зъби на детето си за сходна цел, би трябвало да ги съхранявате по верния метод - в специфични камери или във фризера.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР