Помните ли какъв скандал се развихри миналата година, когато МОН

...
Помните ли какъв скандал се развихри миналата година, когато МОН
Коментари Харесай

Дали се зора довърши или се две нощи смесиха?

Помните ли какъв скандал се развихри предходната година, когато МОН пусна в учебните заведения въпросите на една джендър фондация в коя тоалетна вървят учениците - в мъжката или в женската? Пък се оказа, че министерството към този момент пет години си сътрудничи с джендърите. Но родителският яд накара министър Вълчев да забрани анкетата. А сетне МОН забрани на НПО-та да влизат в учебно заведение без позволение на министъра. Обаче го направи във връзка на... посещаване на президентшата Десислава Радева и представители на фондацията й "Живата вода на България " в едно учебно заведение във Велико Търново, където говорили за запазването на българските обичаи...
Скочиха обаче над 20 сдружения и фондации да желаят анулация на възбраната, щото нарушавала автономията на учебните заведения. Напомням кои бяха: фондация "С.Е.Г.А. - Старт за ефикасни цивилен други възможности ", фондация "Център за приобщаващо обучение ", фондация "Джендър обучение, проучвания и технологии ", фондация "Саворе ", Дружеството на Организация на обединените нации в България, фондация "Глобална самодейност в психиатрията ", Асоциацията на парковете в България, Българската асоциация по фамилно обмисляне и полово здраве, Сдружение с нестопанска цел "Алианс за районни и цивилен начинания " (АРГИ), фондация "Рома - Лом ", съдружие "Младежки клуб Рома - Столипиново ", Асоциация ЛИДЕР - Благоевград, Сдружение с нестопанска цел "Алтернативи, доброволчество, развиване - Шумен ", съдружие "Европейски пространства 21 - Русе ", WWW България, Българска фондация "Биоразнообразие ", "Грийнпийс " - България, фондация "БлуЛинк ", фондация "Европейски институт ", фондация BCause и фондация "ЕкоОбщност ". Следва да се схваща, че всичките тези са нападнали учебното заведение и се препитават от планове, свързани с него. И единствено те ли? Към учебното заведение са се втурнали банки, молове, компании, непознати търговски вериги, непознати застрахователни компании, мобилни оператори, "Кока-Кола " даже...
Да не приказваме за паралелната просветителна система, основана у нас от фондация "Америка за България " и "формираща полезности " с значителни държавни пари на САЩ; за повсеместните стратегии отново с американски пари като "Заедно в час "; за платежоспособните пратеници на Сорос. И по какъв начин няма да е по този начин, откакто ГЕРБ със закон разгради националната ни просветителна система и я размени с безреден общ брой от елементарно налични за всевъзможни въздействия и модели самостоятелни учебни заведения! Затова шетат западни и южни непознати емисари из България, разпределят средства, дефинират планове, "обучават " учители и учебни шефове, раздават стипендии и награди, месят се в писането на образователните стратегии. Естествено, в плановете им не се загатват българският език, българската история и литература и - о, смут!, националната еднаквост. Скандалният някогашен френски дипломат дьо Кабан стигна най-далеч: настави учените ни да не натъртват на националната ни история, тъй като тя била спънка пред европейското обединяване.
Нещо повече - в преди малко оповестеното желание на МОН за промени в наредбата за приобщаващото обучение на външни за учебното заведение лица и компании се дава правото да аплайват за част от тези 25 млн. лева, които бюджет 2019 щял да отпусне за извънкласни действия. И освен им се дава това право, ами се слага условие тяхното присъединяване с "услуги " да е не по-малко от 5% от проведените занимания по ползи!
И другояче през днешния ден е Денят на будителите и политици от всевъзможен диаметър ще се втурнат из учебни заведения и читалища да пеят лицемерни дитирамби за българщината, за националната свяст, за българския дух, любовта към родината и поклонението пред делото на Иван Рилски "и сие велики българи " - за множеството от които децата не са и чували в учебно заведение, нито пък ще чуят в извънкласните си занимания, тъй като Будителите не са планувани от МОН в направленията, избрани за "надграждащо " образование. А цялото ни общество пасува пред това закононарушение и, увлечено да оцелява, апатично следи по какъв начин го тласкат по пътя към националното обезличаване посредством замяна на образованието и на знанието, които в България отколе са били държавообразуващи. Знаете ли кой е вземал най-високите заплати у нас даже по времето на лошотия комунизъм при Вълко Червенков - шефът на Българска народна банка и ръководителят на Българска академия на науките. Днес страната е отредила на учените ни, пък и на създателите въобще, да са измежду най-ниско платените работещи. Будители ли? След години мачкане колцина резервират познания, разсъдък и свободен дух, та да будят другите?
"Приятно нещо е да има човек топла соба, хляб самун, парче сланина и няколко глави праз лук, пък да легне и да мисли или да спи и да сънува ". Обаче. И памфлетите на Ботев към този момент са изхвърлени от българското учебно заведение. Няма по какъв начин да разсънят някого сред дивите маски на Хелоуин и подправените слова на 1 ноември. Впрочем, Монголия преди малко забрани Хелоуин в учебните заведения, тъй като този непознат католически празник ерозира будистките обичаи... Нашите обществени мрежи бурно приветстват този акт. И толкоз. Пък какви ли не нелепости бълват обществените мрежи, нали знаете?
"Дали се зора довърши или се две нощи смесиха "...

Постоянното държавно злодейство в България
Стоян Михайловски

"В историята на българщината има работи, които поразяват съвестта и слисват разсъдъка. Българинът постоянно е бил ръководен от художниците на гнета, от теоретиците на злотворството, от протомайсторите на мамилото, от не знам какво властителско франкмасонство, безстидно в своите похищения, безжалостно в своите светотатства.
У прабългари, у нови българи - се една ария: чернилото иде от горната страна! Управникът е доктор на държавата; какво да се прави, когато тоя доктор е най-големият пропагандатор на болест? На тези питания нито прабългаринът намираше, нито новобългаринът намира отговор. И охкаше първият, и охка вторият в схващане, че техният заповедник е постоянно бил техен развратител и гонител ".
В. "Ден, 23 декември 1903 година

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР