Помните ли как се редяхте на опашка сутрин, за да

...
Помните ли как се редяхте на опашка сутрин, за да
Коментари Харесай

Купешки банички

Помните ли по какъв начин се редяхте на опашка заран, с цел да си вземете от тези баници от магазина

Необходими Продукти

● брашно - 1 кг
● вода - 550 мл. студена
● сол - 28 г
● масло - 100 г

за плънка


● яйца - 6
● сирене - 300 г
● олио - за намазване

Начин на подготвяне

От посочените артикули омесете безпрепятствено и твърдо тесто, което би трябвало да почине 10-15 минути. Разделете го на 10 топки и ги намазнете леко от горната страна. Оставете също да починат за 10-тина минути.

В средата на всяка топка сложете по бучка масло, като разстилате тестото с ръце. Отгоре захлупете с втората такава топка и притиснете добре краищата им. Оставете да починат отново за 20 минути.

Върху намазнена повърхнина разточете всяка топка (общо 5 на брой). С ръце я завъртете няколко пъти над главата си, както може би сте виждали пицарите да въртят тестото за пица.

Ако не можете да извършите процедурта, просто издърпвайте тестото, до момента в който се получи почити транспарантен лист. Така приготвените кори се напръскват с олио, а в случай че има дебели краища - отстранете ги.

Прегънете 4-те краища към средата на кората и оформете по този начин правоъгълници. Разпределете пълнежа от натрошено сирене и яйца и прегънете на 2. Така приготвените банички се изпичат в умерена фурна до прелестен тен.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР