Помните ли как се обидихме - без разлика на пол,

...
Помните ли как се обидихме - без разлика на пол,
Коментари Харесай

Политика от тоалетната - а как се обидихме за клекалото на Черни!

Помните ли по какъв начин се обидихме - без разлика на пол, генезис и политически пристрастия, на чешкия ваятел Давид Черни преди 10 години? Защото показа България на сатирична галерия в Брюксел като " турска тоалетна ". Дотолкова се обидихме, че творбата бе скрита с черна драперия.
 Шофьорите от Подкрепа: Без нощен превоз в София и покачване на заплатите  Фандъкова: Има решение да се покачат заплатите на водачите, БСП-София ги подвига на митинг
Оказа се, че Черни е бил напряко оракул през 2009 година - най-малко що се отнася до предизборна тематика № 1 в страната през 2019 година Та и през 2018, тъй като последното актуализиране на тематиката стартира с клозета в килията на отстранения кмет на " Младост " Десислава Иванчева, която бе 8 месеца в ареста като подсъдима за рушвет. Екип на омбудсмана Мая Манолова пусна фотография на клекалото в килията и разгласи, че жалбата на арестантката от неприятните битови условия е основателна. 

В какъв брой български домове тоалетните са отвън постройката в двора. Колко български домове нямат течаща вода, реагира правосъдният министър Цецка Цачева.  И разгласи, че свиква заседание поради изискванията в арестите. На срещата трябваше да участват управленията на прокуратурата, Министерство на вътрешните работи, Главна дирекция „ Изпълнение на наказванията “ и Областна работа „ Изпълнение на наказванията “ - София, поканена бе и националният омбудсман Мая Манолова.

Дотук. Съвещание не се организира. Клекалото в арестантските килии си остана необезпокоявано от външния свят, въпреки много по-неугледно, меко казано, от това в инсталацията на Черни. А към този момент на никой герой за човешки права не му хрумва да се развълнува от тоалетната, която употребява в ареста подсъдимата Евгения Банева да вземем за пример. Хем тя пристигна от позлатена в имението си и ще се кандидатира за евродепутат. В интерес на истината единствено Иванчева не изостави тематиката за изискванията в арестите и попита по кое време въпреки всичко ще има заседание, въпреки и от домашния си арест. Не й дадоха отговор. Тя на евроизборите няма да играе, а до локалните има още правосъдни съвещания да изяде. 

Обаче на дневен ред излязоха тоалетните на водачите в градския превоз в София. Първо Спаси София разгласи, че уринират в бутилки, тъй като нямат време да отидат по потребност на последните спирки, заради изключителния си труд. Знаем за шокиращи истории за липса на тоалетни или на време за потреблението им, поради късите почивки и закъсненията, което принуждава част от водачите и ватманите да уринират в бутилки. Това е безусловно неприемливо!, съобщи Борис Бонев от неправителствената организация. От БСП-София пък пуснаха фотоси от шофьорските нужници на последните спирки на градския превоз. 

Ден по-късно Спаси София разгласи претенции на водачи, които обличат " жълти жилетки " и не са спирали митинга си, две от тях - постоянно разчистване на тоалетните за водачите и създаване на тоалетни с течаща вода на последните спирки.

С недоволните водачи се срещна и омбудсманът Мая Манолова. 

Откъм столичните тоалетни има и положителни вести - самопочистваща се ще проработи в градината " Кристал ", част от централната зона 4, когато завърши ремонтът й. 

Нови италиански тоалетни ще има в градината сред СУ и Народното събрание до Художествената академия и една до постройката на Българска академия на науките, както и в " Св. Седмочисленици ". Пак след края на ремонтите, което значи, че тези тоалетни занапред ще влизат в предизборната борба с лайтмотив " ремонт на ремонта ". 

Политика от клозета - първо за евроизборите, след това за локалните. Въпросът е кой ще изтече, когато гласоподавателите пуснат казанчето. 

Иначе казусът с тоалетните и канализацията в България е огромен, само че освен преди избори.

За съпоставяне: през 2015 година Китай започна  " тоалетна гражданска война " и възнамерява да построи 34 хиляди нови публични тоалетни през годината. През 2017 година Националната администрация за туризъм на страната заяви, че съвсем 93% от поставените цели са изпълнени -  управляващите построиха или модернизираха над 50 000 тоалетни. След което Пекин разгласи проекти за създаване и модернизиране на 64 000 публични тоалетни от 2018 до 2020 г. като част от своята " гражданска война на тоалетните " за стимулиране на туризма и увеличение на приноса на
този бранш за икономическия напредък. 

През ноември 2017 година у нас вицепремиерът Валери Симеонов откри персонално нова тоалетна - с термопанели, на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Калотина ". 

Надеждата е, че много родни депутати, министри и други политици посещаваха Китай в последните години. Кой знае - може пък да ни следва гражданска война на клекалото. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР