Помните ли как беше през 90-те? Рок-групите на деня бяха

...
Помните ли как беше през 90-те? Рок-групите на деня бяха
Коментари Харесай

Великите любовни истории: Джон Бон Джоуви и Доротеа Хърли – когато любовта е единствената дрога, към която си зависим

Помните ли по какъв начин беше през 90-те? Рок-групите на деня бяха  Aeorosmith, Guns’n’Roses, The Police, Queen… И, несъмнено, обожавахме Стив Тайлър,  Стинг, Аксел Роуз, Слаш  и Фреди. Но единствено като гръмнеше интро солото на барабаните в рок-химна „ Always “ и сърцето на всяко момиче започваше да бие със 150 удара в минута. Защото всички, но в действителност всички си падахме по сладура от Ню Джързи с русо-кестенявата грива, космати гърди, секси дупе и луксозна усмивка. Искахме точно Джон Бон Джоуви да ни постави в „ Bed of roses “ (легло от рози), да ни даде  малко от неговото „ Bad madicine “ (лошо лекарство), а след това „ Never Say Goodby “ (никога да не каже сбогом). За разлика от сътрудниците си в този музикален отрасъл обаче рокаджията по този начин и не даде късмет на нито една фенка, на нито едно „ груупи “ да изживее даже краткотраен романс с него. Защото той беше и си остава мъж единствено на една жена, на неговата ученическа обич – Доротеа Хърли.

 The Cinema Society With Chrysler & Bally Host The Premiere Of

1980 година. Гимназия Sayreville War Momorial в Ню Джързи. Джон не е учил предния ден и се явява в час неопитен за теста по история. Това обаче не му се случва за първи път и както постоянно невъзмутимо се пробва да препише от  съученичката на чина пред него. Не се знае дали е съумял и каква оценка е изкарал на теста. Знае се обаче, че това е моментът, в който Джон среща бъдещата си жена в лицето на момичето, от което преписва. Да станат гаджета обаче и дума не може да става, тъй като по това време Доротеа излиза с Боби, който от горната страна на всичко е най-хубавият другар на Джон. В един прекрасен ден обаче Боби се записва в армията и напуща града. Ръководейки се от правилото на петте секунди, съгласно което е задоволително да вдигнеш храна, която си изпуснал на земята, и да я изядеш, Джон философски изчаква не пет секунди и не пет дни даже, а цели три седмици преди да предложи на Доротеа да станат гаджета.

Когато стартират да “ходят ”, музикалната кариера на Джон занапред набира скорост. През 1983-а, едвам 21-годишен, Джон основава тайфа, която кръщава на себе си. През идващите две години групата издава два албума, а дебютният им сингъл „ Runway “ съумява да влезе в класацията Топ 40. През 86-а Бон Джоуви се снабдяват с интернационална популярност, откакто третият им албум  Slippery When Born, който съдържа три убийствени шлагера, продава над 20 милиона копия.

Мда, времената несъмнено не са изключително подобаващи за изгряваща млада рок звезда да се дами и да основава семейство. Затова двамата с Доротера вземат решение да не бързат и да видят по какъв начин ще се развият нещата.

 Middle Class Advocacy Group Summit With Jon Bon Jovi

Е по какъв начин да се развият нещата? По-хубаво от това, което се случва на бандата през идващите години, няма по какъв начин да стане! Продължават да валят шлагери, пари и популярност. Въпреки живота на колела и страховито възходящия брой последователки, Доротеа към момента не демонстрира и капка подозрение във верността на своя Джон и е уверена, че това е нейният човек.

Годината към този момент е 1989-а. Излезлият наскоро албум на групата „ New Jearsy “ към този момент е номер едно в класациите. Бандата получава покана за концерт в зала „ Форум “ в Ел Ей и за три вечери отсяда в красивия, обзаведен в жанр арт деко хотел „ St. James Club “, който се намира на самия бул. „ Сънсет “.  И тъкмо там се случва, в този хотел. Ето по какъв начин музикантът си спомня извънредно прочувствения и доста значим миг в живота на всеки мъж, а точно моментът, в който е предложил на брачната половинка си.

„ Дръпнах завесата в стаята и насреща видях себе си на голям билборд. Обърнах се към Доротеа и споделих: Хрумна ми една концепция. Защо не го създадем в този момент? Да се оженим. Да не си откачил, отвърна тя. Хайде де, продължих да я уверявам. По-добър миг от този в този момент – здраве му кажи. ” Не се постанова да я убеждава още дълго. Така двамата духват за Лас Вегас, без да кажат на никого. Наемат дребен под наем аероплан, след това се мятат на едно такси и се женят за 10 минути. Таксистът е очевидец на бракосъчетанието, само че не се знае дали някой подражател на Елвис ги е венчал, както нормално става по филмите. Младоженците даже не остават да пренощуват, а се връщат в Лос Анджелис още преди магазините да затворят. На идващия ден, неделя, двамата към момента се държат по този начин все едно нищо не е станало. В понеделник обаче новината, че Джон Бон Джоуви се е оженил гръмва в известното телевизионно шоу Entertainment Tonight.

 Food Bank For New York City's Can Do Awards Dinner Gala - Inside

В началото бракът на обичаната рок звезда на Америка се посреща с вълна от отрицание. Фенките реват неудържимо, репортерите повдигат вежди в неразбиране по какъв начин по този начин са пропуснали да отразят такова събитие и даже майката на артиста е в шок и не желае да приказва със сина си. Как по този начин хлапето си разрешава да се дами, без да каже и дума! Та това е цялостно безсрамие! Мениджърът на звездата също не е във екстаз. Според него от чисто бизнес позиция сходна постъпка е повече от детинска и извънредно недалновидна. Виж, апелирам ти се, какво направи – в този момент милиони почитатели по света са гневни, че идолът им се държи като безумен младеж и това неизбежно ще докара до спад в продажбите! Но на влюбените гълъбчета въобще не им пука. По дяволите мениджъри, пиари, родственици, последователки, по дяволите всички, на които не им харесва, че са се оженили! Те се обичат, желаят да са дружно и точка по въпроса.

И, боже, какъв брой единствено са били прави да не позволен другите да им се месят  в живота, пробвайки се да ги разделят!

 Hampton Water Rosé Celebrates LA Launch At Harriet's Rooftop

В фамилния живот Джон постоянно е бил мечтателят, визионерът с лудите хрумвания. Докато Доротеа е въплъщение на рационалността и здравия разсъдък. Тя е тази с ножицата, конците и лепилото, която поддържа цялата комплицирана комбинация и не й разрешава да се разпадне.

“Аз съм част от една от най-успешните рок групи в света за последните 30 години, ” споделя Джон Бон Джоуви. “Не съм светец. Бога ми, какъв брой единствено рождени дни и учебни пиески съм пропущал през годините, тъй като съм бил по турнета! Обаче когато се оженихме, Доротеа знаеше какво я чака. Не е като да влезе в киносалона по средата на кино лентата и да почне да се чуди какво става. През всички тези години тя беше на 100 % вътре в играта и в никакъв случай не се оплака. Разбираше, че това е моят живот и че нямаше по какъв начин да е по-различен. Но и аз не съм поставял на тестване търпението и толерантността й. Не съм от хората, които ще си харесат полуголото момиче от страница 12 във вестника и ще си я поръчат за по-късно. Нямам любовници в този или оня град, по тази причина и няма по какъв начин да прочетете някаква такава пикантерия за мен. ”

Въпреки класическия си рокаджийски тип и държание, отвън сцената Джон Бон Джоуви в никакъв случай не си е падал по лайфстайла, присъщ за сектора – секс, опиати и рокендрол на макс. А за какво е по този начин? Ето обяснението на музиканта:

“Не се вълнувам от обстоятелството, че билетите за концертите ни са изкупени за 10 вечери напред. Това е просто работа, за която ми заплащат добре, и на която мога да си разреша да вървя облечен с тениска и непрани дънки. Оттук нататък нищо друго не ме интересува. Защото всичко това… целият този шоу бизнес… това е просто един басейн, в който  плавам от дълго време и по тази причина знам, че е много плитък. “

Дотук с философските метафори.

 Jackie Robinson Foundation Robie Awards Dinner

Нормално е след 40 години, прекарани в “плиткия басейн ” на шоу бизнеса и в дълбоките води на брака, хората да се чудят какво е разковничето на триумфа за тези двамата. “Взаимното почитание, ” е отговорът, който Джон дава в изявление за People. “И също така ние се харесваме и продължава да ни е също толкоз готино да се мотаем дружно, както по времето, когато бяхме гаджета. ”

А ”гаджетата ” към този момент гонят 60-те. Имат една щерка и трима сина – Стефани Роуз (р.1993), Джеси Джеймс (р.1995), Джейкъб Хърли (р. 2002) и Ромео Джон (р. 2004).

Освен че е музикант от международна класа, надарен артист, един от 50-те най-красиви хора на света съгласно People Magazine за 1996 година, както и най-сексапилната рок звезда на 2000 година, Джон Бон Джоуви може да се похвали и с още неща. С годините той се потвърди като интелигентен бизнесмен и самоотвержен човеколюбец. През 2006 година става първият дипломат на Habitat for Humanitу и като подобен задачата му е да притегли вниманието на международната общественост  към благотворителни идеите на организацията. Основатаната от него организация  The Jon Bon Jovi Soul Foundation  вече 15 години се бори за това да прекъсне порочния кръг сред бедността и живота на улицата. JBJ освен дава най-необходимото на бедствaщи хора, останали без заслон, само че и прави всичко допустимо да отстрани първопричините за бедността в избрани общности в страната. А всички, които желаят да похапнат в  някое от двете ужасно известни соул кухни на JBJ, подкрепят с дарения или благотворителен труд работата на организацията.

 Jackie Robinson Foundation Robie Awards Dinner

А да, и да не забравим виното!  Последното бизнес начинание на рок звездата е лична марка розѐ под името Diving into Hampton Water, която създава в съдействие със сина си Джеси и френския сомелиер Жерар Бертран. Тандемът баща-син  се оказва сполучлива композиция, тъй като тяхното вино става шлагер измежду феновете на напитката по Източното крайбрежие.

Какво да кажем за край на тази много неконвенционална рокендрол сантиментална история? Ами май нищо не е по-подходящо от един простичко звучащ рефрен от текст на ария на групата, написан през далечната 88-а:

Имахме нещо, в което да имаме вяра,

въпреки и да не бяхме сигурни какво е то.

Само Господ май е бил наясно.

И се обзалагам, че проектът му е бил

ти да се родиш, с цел да бъдеш моя,

а аз, скъпа, с цел да бъда постоянно до теб.

 (Born to Be My Baby)

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР