Помните ли д-р Дейвид Кели? Оръжейният съветник на британското правителство,

...
Помните ли д-р Дейвид Кели? Оръжейният съветник на британското правителство,
Коментари Харесай

Накъде си тръгнало, оглупяло човечество

Помните ли доктор Дейвид Кели? Оръжейният консултант на английското държавно управление, който се самоуби през юли 2003 година Или най-малко по този начин беше оповестено публично. Д-р Кели бе източникът на Би Би Си, който разкри месец преди гибелта си, че отчетът за съществуване на химическо оръжие в Ирак е бил "силно напудрен ". Същият отчет, който стана мотив Съединени американски щати и Англия да нахлуят в Ирак. През 2015 година някогашният министър председател на Острова Тони Блеър сервира трогателно опрощение за войната, избухнала въз основата на измислени "доказателства ".

"Съжалявам, оплаквам и се оправдавам повече, в сравнение с можете да си визиите ", въздъхна тогава Блеър. А обстановката през днешния ден меко казано припомня на онази от времето на прословутия отчет, довел до края на ръководството на Саддам Хюсеин, само че и до гибелта на безчет почтени жертви.

Ставаме очевидци на две редом протичащи саги, свързани с отровни химически субстанции. "Семейната сага " на Скрипалови от надали не частен случай стана мотив за най-голямото дипломатическо напрежение сред Запада и Русия от времето на Карибската рецесия. И кервани от дипломати поеха реципрочно към домовете си, прогонени от консулства и посолства.

Доказателства за съветско присъединяване в отравянето на фамилията не бяха показани. Но ги имало. Нямало по какъв начин да няма. Къде са - не е ясно. Междувременно казусът мина в някаква извратена фаза, която мъчно може да се класифицира жанрово.

Котката на фамилията беше евтаназирана с огнепръскачка, а външният министър Борис Джонсън и водачът на опозицията Джереми Корбин се упрекнаха взаимно в идиотизъм. Според Джонсън Корбин бил доста мек по отношение на виновността на Русия, а съгласно Корбин Джонсън евентуално преувеличава по въпроса с "доказаната виновност " на Москва.

Как да не се сетим за доктор Кели и "напудрения отчет ". Втората химическа сага явно е в Сирия. Башар Асад още веднъж, както и преди няколко години, е упрекнат за потребление на химическо оръжие против личния си народ. Доказателства още веднъж не са показани. Но ги имало. Нямало по какъв начин да няма. Къде са - не е ясно. На този стадий ролята на доказателства играят няколко видеокадъра на просълзени деца. Според Запада - обгазени от бойците на Асад. Според Дамаск и Москва - холивудска режисура на "белите каски ".

И всичко това служи за мотив всяка заран да отваряме с паника преносимите компютри - избухна ли Третата международна или не.

Накъде си тръгнало, оглупяло човечество...

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР