Помним историята и градим общото бъдеще - 448 милиона европейски

...
Помним историята и градим общото бъдеще - 448 милиона европейски
Коментари Харесай

Помним историята и градим общо бъдеще, посочват от Министерския съвет по повод 9 май – Ден на Европа

Помним историята и градим общото бъдеще - 448 милиона европейски жители през днешния ден споделяме общите полезности човешко достолепие, независимост, народна власт, тъждество, господство на закона, права на индивида. Това показват от Министерския съвет във обява на фейсбук страницата на институцията във връзка 9 май – Ден на Европа. 
 
На 9 май честваме Деня на Европа - отдаден на мира и единството в Европа. На тази дата през 1950 година френският външен министър Робер Шуман произнася своята декларация за основаването на Европейската общественост за въглища и стомана, която по-късно се трансформира в Европейския съюз. 9 май е и първият ден на мира след края на Втората международна война през 1945 година, показват от Министерския съвет.
 
Като член на европейското семейство, България поредно и праволинейно способства Европейският съюз да се развива като най-хубавото място за живеене в света. Днес, в подтекста на войната в Украйна, е основно да продължим да бъдем единни и още по-категорични за възобновяване на мира в Европа, се споделя още в обявата. 
 
Редица начинания ще се състоят в страната във връзка днешния Ден на Европа. В България той се отбелязва според Постановление 54 на Министерския съвет от 29 март 2005 година
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР