Помислете си за това преди да поръчате още една чаша

...
Помислете си за това преди да поръчате още една чаша
Коментари Харесай

Китай и Русия могат да спасят Европа от американските мита върху виното

Помислете си за това преди да поръчате още една чаша вино в ресторанта - през какъв брой индивида е предходна тя, до момента в който стигне до вас като клиент? През сервитьора, притежателя на ресторанта, дистрибутора, вносителя. А всички други, за които няма да се сетите незабавно?

Счетоводителят, който е осчетоводил тази бутилка вино, както и всички по-странични участници в комерсиалната верига ще бъдат измежду засегнатите от готвените мита със ставка от 100% върху вноса на европейско вино. Така се обръщат от уеб страницата Quartz към американските консуматори с тематиката за готвените от Вашингтон цени против вноса на напитката.

" Това не се отнася просто до някаква първокласна стока. Това ще засегне свързани с промишлеността работни места във всеки един щат ", показва пред медията съоснователят на вносителя на вино Jenny Y Francois Selection Дженни Лефкорт.

Митата, за положително или неприятно, нямат нищо общо с производителите на вино в Европейския съюз. Но за сметка на това имат доста общо с авиоиндустрията и са свързани с дългогодишния спор сред Вашингтон и Брюксел за държавните дотации, отпускани на Boeing и Airbus.

Окончателното решение за цените следва да бъде взето през идната седмица, а тяхната цел е да обиден винената промишленост във Франция, Италия, Испания и други европейски страни.

" Има такова търсене на европейско вино в Азия и съответно в Китай, че изостаналият размер незабавно ще бъде всмукан от тези пазари ", споделя Лефкорт.

Марта Агилар, която е съосновател на дистрибутора PM Wines от Ню Мексико удостоверява за мощното търсене от азиатските пазари. " За марките, с които ние работим, мога да кажа, че взривът в търсенето от Китай, Русия и Япония е над нашите упования ", изяснява тя.

Експертът добавя още, че от октомври в действие са мита от 25% върху вноса на европейско вино в Съединени американски щати, само че към този момент те нямат отрицателен резултат върху промишлеността. Предлаганата 100-процентова ставка обаче би трансформирала това. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР