Помислете пак, преди да публикувате снимка на коктейла, който си

...
Помислете пак, преди да публикувате снимка на коктейла, който си
Коментари Харесай

На никого не му пука за глупавите снимки от почивката ви

Помислете отново, преди да публикувате фотография на коктейла, който си пийвате на плажа по време на почивката си или на някоя до болежка позната забележителност, която сте видели в някой европейски град по време на ваканцията си. Обмислете деликатно дали в действителност би трябвало да покажете на приятелите и почитателите си в обществените мрежи къде сте и какво вършиме, тъй като никой не го е грижа за вашите ваканционни фотоси.

В реалност, съгласно едно ново изследване, 73% от хората считат, че е изцяло неуместно и извънредно дразнещо, когато някой различен залива обществените мрежи със фотоси от почивката си.

 В анкетата, извършена от застрахователната компания "Авива ", по-голямата част от участниците са декларирали, че ненавиждат да гледат фотоси от почивката на някой различен.

От 2000-те запитани, съвсем всички са декларирали, че една от най-дразнещите фотоси, които някой може да разгласява във Facebook или Инстаграм, с цел да покаже, че е на море, е фотография на краката му или на коктейла, който преди малко са му донесли от бара на плажа.

 И въпреки всичко 77% от потребителите качват такива фотоси в профилите си.

Резултатите от изследването сочат, че всеки пети (21%) прави това, с цел да покаже къде е бил, само че един на всеки 10 души желае да накарат другите да му завиждат.

Все отново има и такива, които разгласяват фотоси с малко по-благородна цел. 44% декларират, че разгласяват фотоси от ваканцията си, с цел да държат фамилията и околните си в течение на това, което се случва с тях (малко странна причина, имайки поради, че би им лишило по-малко време да се обадят по телефона или да изпратят съобщение).

 Петте най-често срещащи се фотоси в обществените мрежи, направени по време на почивка, съгласно туристическата организация са:
- Изглед от балкона на хотелската стая
- Снимка на храната, поръчана за вечеря в някой локален ресторант или закупена от махленски търговец
- Кадър от разходката за разглеждане на локалните забележителности
- Първият коктейл, поръчат по време на почивката
- Снимка на локални кучета и котки

 Когато обаче, става дума за отмора на морския бряг, фотографията, която ще виждате най-често е тази на чифт крайници, изпънали се на плажа.

"Почивката за множеството хора е време, през което се откъсват от еднообразието и сивотата на всекидневието. Това обаче, не се отнася до обществените мрежи. Онези дни, когато хората можеха да видят фотосите от почивката си, едвам когато се приберат вкъщи, от дълго време отминаха. Сега споделяме изживените мигове на момента, а от време на време и в действително време ", изяснява Адам Бекет от компанията, провела анкетата.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР