Помирението, регионалното сътрудничество и поддържането на добросъседски отношения са ключови

...
Помирението, регионалното сътрудничество и поддържането на добросъседски отношения са ключови
Коментари Харесай

Борисов: Показахме отговорност за развитието на ЕС

Помирението, районното съдействие и поддържането на добросъседски връзки са основни фактори за европейската интеграция на Западните Балкани, съобщи министър-председателят Бойко Борисов в речта си пред участниците в лидерската среща „ Стратегически разговор за Западните Балкани “ в Женева, представен от държавната пресслужба.

Според премиера Борисов, с цел да има непоклатимост и стопански напредък и с цел да се промени имиджа на района в позитивна посока, старите дрязги и напрежения, както и езикът на омразата и ксенофобията би трябвало да останат в предишното. По думите на българския министър-председател, превъзмогването на наследството от предишното може да се случи на основата на споделените полезности като приемливост, приобщаващите дейности и взаимното доверие.

Борисов подчертава върху смисъла на районното съдействие и уточни Берлинския развой като един от многото сполучливи образци в тази посока. „ България потвърди, че е държава-членка, която може сполучливо да поеме отговорност за развиването на европейския план. Това ни дава и убеденост, че със взаимни старания ще се оправим сполучливо и с председателството на Берлинския развой, което за нас е последващо предизвикателство “, означи министър-председателят. Премиерът Борисов подсети, че следващата година на страната ни следва да поеме тази високо виновна задача, взаимно с Република Северна Македония. Борисов беше безапелационен, че като ръководител на Берлинския развой България ще продължава да предизвиква интеграционния развой на страните от Западните Балкани, тъй като той е инструмент за реализиране на устойчива непоклатимост, сигурност, мир и разцвет в района.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР