Помазаният наследник на Джонсън вероятно ще поеме поста лидер на

...
Помазаният наследник на Джонсън вероятно ще поеме поста лидер на
Коментари Харесай

Борис Джонсън се оттегля на 6 септември? frognews.bg

Помазаният правоприемник на Джонсън евентуално ще поеме поста водач на торите и министър-председател на Обединеното кралство на идващия ден.

Греъм Брейди, ръководителят на Комисия 1922 на торите, която дефинира графика, разгласи изискванията в понеделник вечерта, откакто разпоредбите бяха утвърдени от управителния съвет на Консервативната партия.

Номинациите за водачеството ще бъдат отворени и ще приключат през днешния ден. Кандидатите за водачество на торите ще би трябвало да обезпечат поддръжката на 20 свои сътрудници в Народното събрание, с цел да влязат в бюлетината, преди гласоподаване измежду депутатите от торите на идващия ден. Всеки претендент с по-малко от 30 гласа при първичното гласоподаване в сряда ще бъде отхвърлен. Очаква се в четвъртък да се организира второ гласоподаване, при което ще отпадне всеки претендент с по-малко от 30 гласа. Ако няма подобен, ще отпадне последният класирал се. Третото гласоподаване измежду депутатите, в случай че се наложи такова, е планувано за идващия понеделник, 18 юли.

Очаква се поредните гласувания да се организират всеки ден при същите условия, до момента в който останат единствено двама претенденти, които на собствен ред ще бъдат подложени на гласоподаване от членовете на Консервативната партия. Победителят в това гласоподаване ще размени Джонсън като министър-председател.

Джонсън влезе на " Даунинг стрийт " №10 през юли 2019 година след сходен развой след оставката на Тереза ​​Мей. Тя остана като водач и министър-председател, до момента в който се организира двумесечното съревнование за водачество, само че по-късно се отдръпна незабавно след края му. Джонсън пое поста на 24 юли, ден след оповестяването на резултатите от гласуването на членовете на торите.

Джонсън беше заставен да подаде оставка предходната седмица, откакто загуби поддръжката на по-голямата част от консервативните депутати.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР