Помагай на хората, за да си помогнат сами. Тази мисъл на

...
Помагай на хората, за да си помогнат сами.
Тази мисъл на
Коментари Харесай

Кого да изберем, за да помогнем наистина? |

„ Помагай на хората, с цел да си оказват помощ сами. ”

Тази мисъл на Фридрих Вилхелм Райфайзен преди 13 години дава началото на дарителска акция на Райфайзенбанк .

Кампанията започва през 2009 година. За 13 години от началото резултатите са следните - 3,5 млн. лева общо 283 здравни, обществени, културни и еко планове.

Тази година акцията „ Избери, с цел да окажеш помощ “ още веднъж набира средства, в поддръжка на нови 15 значими дела в сферите опазване на здравето, обществени действия, просвета и обучение, запазване на околната среда.

Институциите и организациите от цялата страна, които набират финансиране за плановете си в „ Избери, с цел да окажеш помощ “ 2021, са: Националният археологически музей, Рилския манастир, Военно-медицинска академия, Фондация „ Първите три минути “, Българската Коледа, многопрофилните лечебни заведения в Монтана и Кърджали, Българският фонд за женитe, Каритас България, Конкордия България, Фондация „ Х.Степич “, SOS Детски селища, Фондация „ За нашите деца “, ЮЗДП и Природен парк „ Шуменско плато “.

Традиционно всяка година най-значимите дарения в акцията се набират от чиновници на Райфайзенбанк. Регламентът за спомагателна поддръжка към дарената сума от чиновник е както следва:

1. Райфайзенбанк ще поддържа със сумата от 100 лева дарилите 10 лева и повече по план
2. Райфайзенбанк ще поддържа със сумата от 50 лева дарилите от 5 до 9,99 лева по план
3. Райфайзенбанк ще поддържа със сумата от 20 лева дарилите от 1 до 4,99 лева по план


И тази година даренията за определения план може да се създадат елементарно посредством модерната платформа и опцията „ Дари с банкова карта “ – линк към виртуалния ПОС терминал се намира под всеки обособен план, включен в акцията. Другите варианти за поддръжка на идеите е през мобилното приложение RaiMobile, Райфайзен ОНЛАЙН или с банков превод непосредствено по сметката на съответната организация.

Днес ще ви представим акцията на Райфайзенбанк за набиране на средства в план

Културно-историческото завещание на България е водещ акцент в сфера " Култура и Образование ". През тази година акцията обръща вниманието на артефакти от разцвета на тракийската просвета съхранението на неповторимото ни книжовно благосъстояние.

1. Тракийските войни на Старосел



Находките от Старосел са единствено част от намираните през годините артефакти - позлатения нагръдник е уникален, формиран от кожена поставка и нашити върху нея бронзови „ люспи “ с позлата. Реставрацията му ще даде опция за разбор и за по-пълното и сложно проучване на двата гробни комплекса, където е открит - Пейчова и Шивачева могила - обекти с изключителна научна полезност за проучването на тракийската античност. Те са част от могилния некропол при Старосел, чийто разкопки стартират през 1992 и не престават и през първото десетилетие на ХХI в.

С финансирането се планува, от всички открити находки да бъдат реставрирани няколко от най-представителните артефакти, като главен акцент се слага върху въоръжението. Реставрацията на избрана група предмети, свързани тематично, ще разреши след приключването на софтуерния развой да бъде проведена галерия, с цел да стигнат реставрираните артефакти до знанието на необятна публика, като бъде разказана историята на тракийските войни от региона на Старосел.

2. Работилница за реституция на старопечатни книги – Рилски манастир



В средновековието, манастирите са били съществени средища на книжнината и заради това там са се съхранявали богати библиотеки от книги и писмени творби. И до през днешния ден библиотеката на Рилския манастир пази над 200 ръкописа от края на X в. до XIX в., над 7000 старопечатни книги за интервала от началото на XV в. до началото на XX в. и над 60 000 тома книги и периодика при специфични условия. Времето въпреки всичко оказва своето въздействие върху тази скъпа сбирка с общочовешко значение, която би трябвало да бъде съхранена за поколенията.

За да бъде опазено книжовното благосъстояние е належащо обособяването на работилница и особено съоръжение за реституция и възобновяване на развалената книжнина, за осъществяване на книговезна активност и подготовка за дълготрайно предпазване, и корекция на модерни творби, в това число и такива от ежедневната активност на манастира.

С полученото финансиране ще бъде закупено оборудването, което ще разреши да се възвърне и резервира за поколенията богатото книжовно завещание на манастира от средновековието до през днешния ден, и ще се подкрепи по-нататъшната му активност по събиране и предпазване на книжнина, посредством попълване на библиотеката с творби от друг темперамент и периодика.

Как да дарим?

Всеки от нас има опцията да бъде донор в акцията „ Избери, с цел да окажеш помощ “.

Как става това?

1. Дарение с кредитна или дебитна карта

В края на описанието на всеки обособен план, включен в акцията „ Избери, с цел да окажеш помощ “, има бутон „ Дари с банкова карта “.

Посочете сума, въведете името си и дайте единодушие с Правилата на дарителската акция.

След като изберете този бутон, ще бъдете пренасочени към системата за разплащания на Райфайзенбанк (България) ЕАД и ще можете да извършите своето подаяние.

Услугата е налична за притежатели на банкови карти, носещи комерсиалните марки на БОРИКА, VISA и Mastercard.
Чрез Райфайзен ОНЛАЙН

2. В случай, че сте клиент на Райфайзенбанк и ползвате услугата за интернет банкиране Райфайзен ОНЛАЙН.

В края на описанието на всеки обособен план, включен в акцията „ Избери, с цел да окажеш помощ “, има бутон „ Дари с Райфайзен ОНЛАЙН “

След избор на бутона под описанието на определения от Вас план, уеб сайтът Ви трансферира на формалната страница на услугата Райфайзен ОНЛАЙН, където откакто се идентифицирате с потребителско име и ключова дума, автоматизирано се зарежда съответното платежно разпореждане за превод в лв. или към бюджета*, с попълнена информация за:

Организацията, която сте избрали да подкрепите
Банковите данни на организацията
Основанието за заплащане „ Избери, с цел да окажеш помощ “

Вие би трябвало да попълните само сумата, с която желаете да подкрепите определения план и да посочите своята сметка, от която да се подреди преводът.

Някои от плановете, да вземем за пример Българската Коледа, имат сметки като бюджетни организации – в този случай автоматизирано Ви се зарежда платежно разпореждане за превод към бюджета.

3. Чрез банков превод

В края на описанието на всеки обособен план, включен в акцията „ Избери, с цел да окажеш помощ “ е посочена банкова информация, която е нужна за подаяние посредством банков превод.

Важно е при превод на средства да изписвате посоченото съображение за заплащане, с цел да е ясно, че дарението е в границите на акцията „ Избери, с цел да окажеш помощ “.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР