Помагащи на рекламодатели инструменти на социалната мрежа Фейсбук решиха с

...
Помагащи на рекламодатели инструменти на социалната мрежа Фейсбук решиха с
Коментари Харесай

"Фейсбук" отбеляза 65 хил. руснаци като "интересуващи се от държавна измяна"

Помагащи на рекламодатели принадлежности на обществената мрежа " Facebook " взеха решение с логаритъм, че 65 хиляди консуматори в Русия " се интересуват от държавна измяна ", заяви " Гардиън ".

Това евентуално създаваше за потребителите риск да бъдат подложени на репресии, до момента в който категорията за ползи " държавна измяна " не бе напълно отстранена след въпрос на публицисти, написа още вестникът.

Според " Facebook " става дума само за държавната измяна като историческа категория. Тя обаче в последна сметка е била отстранена, защото става дума за " противозаконна активност ".

Случаят се появи на фона на терзания за метода, по който " Facebook " борави с данни, а и за проблеми със същия инструмент, употребяващ още веднъж посредством логаритми информация за расата, сексуалността и политическите възгледи на консуматори макар законодателството за отбрана на данните, което изисква категорично единодушие.

Рекламодателите нямат директен достъп до ползите на потребителите, само че посредством други принадлежности на " Facebook " такава информация може да бъде добита - да вземем за пример може да се разгласява реклама особено за живеещи в Русия хора, които се интересуват от държавна измяна, а след това да бъдат записани IP адресите на всички, които са кликнали.

" Facebook " споделя, че потреблението на логаритми за установяване на ползите на потребителите прави по-лесно таргетирането на рекламите.

Според новия общ европейски правилник за отбрана на персоналните данни (GDPR) персонални данни като тези за сексуалността, религията и политическите ползи са сложени под специфична отбрана. " Facebook " обаче не предлага такава отбрана за категориите, които сама е приписала на хоратата - " заинтригувани от исляма " или " заинтригувани от хомосексуалността ", написа " Гардиън ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР